Annons
Annons


Här är italienska byn som vill betala dig för att flytta dit

Har du någonsin känt dig lockad att sälja allt och bara dra? Då är det här det ultimata tillfället att faktiskt överväga det på riktigt– i den här lilla byn i italienska Ligurien vill borgmästaren betala alla som flyttar dit.


Det är borgmästaren Daniele Galliano i byn Bormida som har lanserat en idé att byn att börja betala för nya invånare. Anledningen är enkel: den håller på att  avfolkas.

Byn, som ligger 420 meter över havet i nordvästra Ligurien, har för närvarande 349 invånare. Befolkningen har minskat de senaste åren när de unga flyttat in till den närmaste stora staden Savona, eller andra större orter för att få jobb.

Annons

Bormida ligger nära staden Genua. Bild: Piero Oliosi/IBL Bildbyrå

Betalar den som flyttar dit

De som känner sig manade att flytta till den lilla byn kan se fram emot en check på upp emot 2000 euro, cirka 19 000 kronor.
Då ingår även ytterligare ett lockande erbjudande – en garanterat låg hyra på endast 50 euro i månaden, cirka 480 kronor.

Den som väljer att flytta till byn får dock ansvara för att hitta sin försörjning själv och vara beredd på ett ordentligt miljöombyte:
– Det finns inte så mycket att göra här. Men livet är enkelt och naturligt, vi har skogar, getter, kyrkan, och massor av god mat. Livet kommer definitivt bli stressfritt, säger den lokala krögaren Oddone Guiseppe till lokaltidningen Amedeo Alloca.

Kyrkan San Giorgio i Bormida. Foto: Google Earth

Många har visat intresse

Erbjudandet är dock inte i hamn än, det behöver förankras av regionfullmäktige i Ligurien först, men visst är det en intressant idé att betala nya invånare för att öka inflyttningen?

Redan nu har människor världen över börjat visa sitt intresse för den lilla byn. En del av intressenterna har till och med sagt sig kunna flytta dit även utan den ekonomiska kompensationen, skriver Allt om resor. Men en förutsättning för att de ska kunna tänka sig en flytt, är en bra internetuppkoppling som möjliggör arbete på distans.

Källa: The Guardian

Text: Ida Gustafsson

LÄS OCKSÅ


(4.27k)
(0)


Annons

  • Susanne Stromstedt

    Vart vänder man sig!Jag kan tänka mig detta 🙂

  • marianne svensson

    Ja, Vart vänder man sig ??

  • Dennis

    Vem skall man kontakta för detta? Eller vart skall man vända sig? Jag o frugan kan mer än gärna flytta imorgon.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…