Annons
Annons


Dags för final i Dessertmästarna 2016

I kväll är det dags för final i Dessertmästarna. Skåne möter Stockholm när Jimmy Brorsson, Sara Nilsson och Per Bäckström tävlar mot varandra. Läs om finalisterna här!


Dessertmästarna final 2016

Dessertmästarna final 2016. Foto: Kanal 5

I kväll avgörs Dessertmästarna 2016. Tre år i rad har konditorer verksamma i Skåne vunnit tävlingen, och även i år har sockerbagare från vårt sydligaste landskap chans till seger. Två av de tävlande i finalavsnittet är hemmahörande i just Skåne. Den tredje kommer från Stockholm. Ska skåningarnas segersvit kunna brytas?

Annons

De tre dessertmakarna Jimmy Brorsson, Sara Nilsson och Per Bäckström kavlar upp såväl ärmar som deg och gör sig redo för finalstriden.

Här är finalisterna i Dessertmästarna 2016:

  • Jimmy Brorsson, 29 år, Trelleborg
    Äventyrlig skåning som gillar att överraska och roa. Jobbar till vardags som kock på Falsterbo golfrestaurang – där inga desserter alls finns med på menyn. Plockar gärna in tänket från förrätter och varmrätter i sitt dessertmakande och ser det som en styrka att han har en annan smakbild än de konkurrenter som enbart jobbar med sötsaker. Specialitet: problemlösning.
  • Per Bäckström, 44 år, Älvsjö
    Tredjepristagaren i premiärsäsongen av Dessertmästarna är tillbaka – med revansch i sikte. Sedan sist har han vid sidan av arbetet som chef på Wienerkonditoriet hunnit med att skriva en bok om bakverk. Den här gången nöjer han sig inte med något annat än seger. Specialitet: praliner.
  • Sara Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge
    Temperamentsfull och samtidigt konstnärlig ishockeyspelare som efter 15 år på isen sadlade om till konditor. Jobbade som kock i flottan innan hon flyttade till Schweiz för att utbilda sig i bakverk och choklad. Pluggar nu vidare i Sverige för att få sitt gesällbrev. Specialitet: choklad.

Dessertmästarna final 2016: onsdag 12 oktober kl. 21.00 i Kanal 5

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…