Annons
Annons


Det är vi som ska tacka!


Mikael Wiehe – En gammal man

Betyg: aaaa
Mikael Wiehe har en förmåga att vara personlig utan att bli privat och därför når hans känslor också ut till oss andra. Det blir sällan, för att inte säga aldrig, något inåtvänt navelskåderi. Texterna har ofta också flera bottnar. Ta till exempel ”Med mej blir du aldrig av”. Den kan upplevas som en kärleksförklaring till en medmänniska likväl som ett löfte till makthavare att han aldrig ger upp sin kamp.
Men låtpärlorna ramlar över en hela tiden. Wiehe omger sig med ett gäng musiker som ger varje låt en perfekt inramning oavsett det handlar om zydeco, dylan-blues eller duett med Timbuktu. Även där i afrikasvänget känns Wiehe hemtam. Visst, musiken är inte nyskapande, men den är gjord med kärlek och det svänger skönt både här och där. Den går hand i hand med texterna och fyller sin funktion. Visst märks det att Wiehe blivit lite äldre. Han reflekterar över livet och är lite tillbakablickande i några spår. Men inte är han gammal, inte – inte så länge han tror på kärleken. Och det gör han!
Avslutningsvis bjuder han på spåret ”Jag vill tacka dig”, men, nej Mikael, det är vi som ska tacka. Tacka för ännu en cd full med klokhet, eftertanke och glädje!

Annons

AV Mikael Frohm

httpv://www.youtube.com/watch?v=ezd8l2lk01Q

Klicka här för att se fler recensioner.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…