Annons
Annons


Det blev bra även för Morgan Alling


Renée Nyberg och Morgan Alling

Renée Nyberg och Morgan Alling i premiärprogrammet av ”Det blir bättre”. Foto: TV3

Efter ett stort antal självmord bland unga homo- och transsexuella i USA höll politikern Joel Burns i oktober 2010 ett känslofyllt tal med temat ”det blir bättre”.

Talet fick ett enormt genomslag världen över och kom att engagera en lång rad kända människor i kampen mot mobbing och utanförskap. Budskapet är enkelt – ge inte upp, det blir bättre.

Annons

Våld mot barn
Även i Sverige far många barn illa. Ett av sju barn utsätts för våld i hemmet. 11 000 barn mobbas dagligen i skolan. Varje år begår cirka 50 barn självmord. I samarbete med Rädda Barnen visar TV3 serien ”Det blir bättre” där ett antal välkända svenskar berättar sina djupt personliga historier och vittnar om att livet faktiskt blir bättre.

Gilla Allas.se på Facebook

Vi träffar: Jonas Gardell, Peter Jöback, Magdalena Graaf, Morgan Alling, Ara Abrahamian och Linda Lampenius. Gemensamt för de medverkande är att de har tagit sig genom mycket svåra perioder och händelser. De vet och kan vittna om att livet faktiskt blir bättre, hur svårt det än, i perioder kan te sig.

Fylla och misshandel
I seriens första program möter vi den hyllade skådespelaren och regissören Morgan Alling. Hans väg till framgång var inte självklar. Han växte upp i en dysfunktionell familj. Omgiven av fylla och misshandel och som fyraåring tvångsomhändertogs han och hans lillebror av de sociala myndigheterna.

Morgan och lillebror Stefan.

Sedan följde år av olika fosterhemsplaceringar och barnhem. Traumatiska år som satte djupa spår i Morgan och som fick honom att starkt misstro vuxenvärlden. Fysiska och psykiska bestraffningar var vanliga och så även lögnerna och tystnaden från vuxenvärlden. Själv beskriver Morgan sveken från vuxenvärlden och de sociala myndigheterna som det värsta.

Fosterfamilj räddningen
Han menar själv att det var fosterfamiljen Alling och teatern som blev hans räddning. Se honom berätta om hur mörker kan bli till ljus även för dem som har det svårt i premiären av ”Det blir bättre” ett samarbete mellan TV3 och Rädda Barnen.

När Morgan fyllde åtta år hade han hunnit avverka fyra fosterfamiljer och tre barnhem. Då kom han till familjen Alling, som kom att bli hans räddning. I sin fosterfar hittade han en person som lyssnade på honom och som ville förstå.

Teatern hjälpte
Själv beskriver Morgan även teatern som sin räddning. Han gick på eget bevåg på olika teaterföreställningar och insåg att det var där hans framtid låg. Som sjuttonåring sökte han och kom in på teaterhögskolan i Malmö.

Idag är Morgan en lyckligt gift pappa och hyllad skådespelare och regissör. Han vet och kan vittna om att livet verkligen kan bli bättre.

Premiär: Det blir bättre. Söndag 17/4 kl. 21:00, TV3

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…