Annons
Annons


Det blev en riktig musikfest i Östersund!


billibompa

Lilla Östersund Arena (med 2700 personers kapacitet) klarade testet och premiären för Melodifestivalen i Östersund gick i dur. Tusentals mellopysslade, dansade, sjöng, spelade och lyssnade runt om i Östersund.

Annons

SVT genomförde i samarbete med Östersunds kommun och Destination Östersund en rad aktiviteter under festdagarna i helgen som gick. Möt artisterna, Öppet Arkiv, Uppsnack och livesändning, Minimello med Ylva och Bolibompadraken och audition för Supershowen med David Lindgren var några av aktiviteterna. Det var första gången som Bolibompadraken lämnade TV-huset och kön ringlade för att träffa draken på Storsjöteatern Östersund.

– Östersund blev en succé, Ylva och Bolibompadraken mötte nästan 1000 barn! Vi kände tidigt att Östersund hade något bra på gång med sin Musikfest och valde därför att satsa lite extra. Möt artisterna, Uppsnack och livesändning är arrangemang som vi gjorde för första gången, säger Peter Larsson, eventansvarig SVT.

– Östersund Arena klarade testet, nu vet vi att Arenan håller måttet även för evenemang av den här kalibern. Så kul med all delaktighet och alla positiva kommentarer både från barn, vuxna, SVT och andra, säger Putte Eby, event- och besöksnäringsstrateg Östersunds kommun.

Musikfest i Vinterstaden i siffror:

8 500 besökare i Östersund Arena på tre föreställningar (två genrep och TV-sändningen den 21 februari).
700 barn har mello-pysslat, ritat teckningar och gjort toarullsartister.
1 000 toarullsartister lämnades in till Minimello.
Cirka 3 5000 deltog i mello-aktiviteterna på Storsjöteatern och Gamla Teatern.
70 journalister, bloggare och fotografer var på plats i Östersund Arena.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…