Annons


Det blir en ny säsong av succéserien Bonusfamiljen!

SVT-serien Bonusfamiljen har blivit en hit i svenska tv-soffor. Nu är det klart att det blir en tredje säsong av det humoristiska relationsdramat. "Vi är så himla glada och tacksamma för att publiken har tagit den här serien till sig och engagerat sig i karaktärerna", säger skaparna bakom serien.


Bonusfamiljen i SVT har blivit en succé. Nu är det klart att det blir en tredje säsong. Bild:SVT

Bonusfamiljen sätter, som namnet antyder, fenomenet med just bonusfamiljer under lupp. I serien har skaparna Calle Marthin, Ditte Bongenhielm, Jesper Harrie, Moa, Clara och Felix Herngren tagit sig an uppdraget att beskriva hur livet kan vara i en sådan konstellation.

Annons

Hittills har i snitt 1,3 miljoner tittare per avsnitt följt seriens första säsong där skådespelare som Johan Ulveson, Petra Mede, Ann Petrén, Marianne Mörck och Barbro ”Lill-Babs” Svensson finns i rollistan.

Gilla Allas.se på Facebook

Lill-Babs, som spelar homosexuella Gugge i serien, har tidigare hyllat skaparnas öga för hur det är att leva i en bonusfamilj.

– Ibland bråkar man, ibland är det missförstånd och ibland går det bra, sa hon till Expressen inför premiären.

Och det är alltså fler än Lill-Babs som har fastnat för dramat.

– Serien lyckas på ett oslagbart sätt berätta om både det krångliga och det roliga med att leva i en bonusfamilj, något som var tionde familj i Sverige numera gör, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama i ett pressmeddelande.

Marianne Mörck (Birgitta) och Lill-Babs (Gugge) i serien. Bild: SVT

Utländskt intresse

Säsong två av Bonusfamiljen har premiär i januari 2018. Då introduceras två nya karaktärer till den befintliga mixen. Bland andra Regina Lund och kampsporttränaren Branco, spelad av Dragomir Mrsic.

Men eftersom intresset är så stort har produktionen redan fått klartecken för en tredje säsong.

Samtidigt har Netflix köpt sändningsrättigheterna för de två första säsongerna och det finns intresse från bland annat USA, Frankrike och Tyskland att göra lokala varianter av det så kallade formatet.

Den tredje säsongen av Bonusfamiljen förväntas vara klar för att sändas våren 2019.

Av Henrik Högström


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…