Annons
Annons


Det gäller att hålla hårt i vagnen på Gekås i Ullared

Ullared är ett fenomen. Ett shoppingens Mecka, dit flera miljoner svenskar vallfärdar varje år. Här berättar Allas reporter om sitt första besök, timme för timme.


Ullared Gekås

 

Kvällen innan: Läser shoppingguiden på varuhusets hemsida. Bekväma skor – klart. Karta över varuhuset – klart. Något att märka ut kundvagnen med – klart. Lista på vad som ska inhandlas – klart. Nu är jag redo för mitt shoppingäventyr!

Annons

8.30: Jag och min väninna påbörjar resan från Malmö. Hoppas att jag inte är för sent ute. Det där paret från Skåne som jag såg på tv i höstas var ju där i två veckor. Kommer jag verkligen att hinna med allt på en dag?

Gilla Allas.se på Facebook

11.30: När vi kliver in genom entrén berättar vakten att det är ganska lugnt i dag. Det är måndag före lön och fram till detta klockslag har varuhuset ”bara” haft 6 500 besökare.

12.00: Nästan klar med avdelningen för hygien- och rengöringsartiklar. Lite fryspåsar till bara. Detta går ju bra.

12.15: Nere på elektronikavdelningen hittar jag några riktiga fynd, bland annat en dvd-box med Hasse & Tages samlade revyer till pappa och en mp3-spelare till dottern, perfekt! Nu är jag spänd på resten av varuhuset.

12.30: På väg mot kosmetikan. Det är inte helt lätt att navigera den stora kundvagnen mellan alla hyllor och andra fyndsugna människor. Jag vågar ännu inte lämna vagnen ifrån mig, tänk om jag inte hittar den igen?

13.00: Magen kurrar och turligt nog är vi just framme vid fiket. Men parkeringsplatsen för vagnar är full. Jag ställer motvilligt ifrån mig min, ännu så länge, blygsamt fyllda vagn en bit bort. Så att jag i alla fall kan se den hela tiden. Fem kronor för en kopp kaffe känns trevligt!

13.15: Ytterligare lite välbehövlig vila när jag njuter av tystnaden i toalettkön.

13.30: Börjar min väg genom damkläderna. Plockar på mig 14 plagg. Man får bara ha med sig sju plagg åt gången in i provrummen, jag får alltså gå två gånger. Bestämmer mig för fyra plagg och tycker det är himla fiffigt med den snurrande anordningen där man hänger tillbaka provade plagg. Mot barnkläderna!

14.30: Det är vanskligt att gå omkring för länge utan att plocka på sig varor, märker jag. Efter att ha vandrat omkring i gränslandet mellan barn- och damkläder ett tag kommer jag inte ihåg var jag ställde vagnen! Ett svagt minne av morgonrockar för barn för mig åt rätt håll och efter tio minuter hittar jag den. Tack och lov att jag band den där sjalen runt handtaget, det hjälpte faktiskt.

15.00: Herravdelningen. Här är det lugnare och luftigare. Plockar på mig ett par saker och njuter av lugnet en stund.

15.30: Vagnen är borta IGEN. Jag vet ju att jag ställde den vid de svarta termobyxorna. En snabb titt i närområdet lugnar mig. Någon har bara flyttat den till andra sidan gången.

16.00: Står i ständig telefonkontakt med väninnan och nu bestämmer vi oss för att bege oss mot leksakerna.

16.05: Äntrar leksaksavdelningen. Här är det så nära kaos man kan komma och många hyllor gapar tomma trots att personalen ständigt kommer in med nya, fullastade, pallar. Min väninna ger upp ganska snart och meddelar att jag hittar henne bland handdukarna. Jag arbetar mig genom gångarna och lyckas hitta en hel del. Räknar ut att jag sparat 600 kronor på möblerna till dotterns dockhus och är mycket nöjd.

16.45: Kaffe. Jag måste ha kaffe igen. Lämnar vagnen på ett bra ställe. Memorerar noga var jag ställt den och letar upp fiket igen.

17.00: Nu börjar jag bli trött. Vandrar genom hela heminrednings- och livsmedelsavdelningen utan att köpa någonting.

17.20: Inga köer till kassorna! Kassörskan är väldigt trevlig, tittar på min hög av varor och räknar snabbt ut hur många kassar hon tror jag behöver och ger samtidigt lite packningstips. När jag berättar att det är min första gång på Ullared tror hon mig inte.

17.45: På vägen ut pratar jag med vakten igen. Nu är det exakt 14 628 personer som gått in i varuhuset sedan de öppnade klockan åtta i morse. 75 varor rikare och 3 400 kronor fattigare är det dags att påbörja hemfärden. Var ställde jag nu bilen?

Av Johanna Svan

Ullared


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…