Annons
Annons


Det här äter vi helst på solsemestern


olika tapas

Att äta lokala maträtter är något som många gärna gör på solsemestern. Mer än 4 av 10 (41 procent) sätter tapas i topp följt av grillad färsk fisk och grekisk tzatziki.

Det visar Vings undersökning Resepanelen. Samtidigt är det många semesterfirare som väljer bort maträtter som pizza, hamburgare och korv med pommes frites.

Annons

Läs också: Ät middag med lokalbefolkningen på semestern

Topp 10: Vilka internationella matfavoriter har du?
1. Spanska tapas 41 procent
2. Grillad färsk fisk 37 procent
3. Grekisk tzatziki 33 procent
4. Kötträtter 29 procent
5. Skaldjur 28 procent
6. Souvlaki 22 procent
7. Kycklingrätter 16 procent
8. Pastarätter 16 procent
9. Meze 14 procent
10. Turkisk kebab 12 procent

Gilla Allas.se på Facebook

Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av cirka 5 695 personer som är medlemmar hos Ving. Undersökningen genomfördes i maj 2015.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…