Annons


Det här blev Årets reportage i Allas 2014!

Det blev reportaget om Alzheimers-sjuke Mikael Ottosson och hans fru Eva som fick flest röster när Allas läsare valde ut 2014 år bästa reportage i Allas.


Alzheimers Mikael och Eva Ottosson

Reportaget om Alzheimersdrabbade Mikael Ottosson och hans fru Eva fick flest röster som Årets reportage 2014!

Hej Lina Norman. Allas läsare har valt ditt och fotografen Emelie Asplunds reportage om Alzheimerssjuke Mikael och hans fru Eva till Årets reportage 2014. Hur känns det?

Lina Norman.

Lina Norman.

– Jag blir jätteglad, framför allt för Mickes och Evas skull. De är så fina och inspirerande och kämpar för att sprida information om Alzheimers.

Annons

Vad minns du speciellt ifrån mötet med Mikael och Eva?

– Att hela huset vibrerade av kärlek. Det kanske låter klyschigt, men man kunde verkligen känna kärleken mellan dem.

Gilla Allas.se på Facebook

Hur skriver man ett reportage med så mycket känslor? Är det inte lätt att känslorna tar överhanden?

– Oftast brukar jag kunna hålla styr på mina känslor, men det här var ett av de tuffaste jobb jag gjort. Man måste fokusera på att de vill göra det här, de vill berätta och dela med sig. Då är det bara att samla sig. Det fanns ett par tillfällen då jag hade svårt för att se vad jag antecknade – men jag är jätteglad över att jag fick skriva det här reportaget och träffa Micke och Eva. Som jag sa tidigare så är de verkligen inspirerande, båda två.

Hur är det med Mikael och familjen nu?

– Micke flyttade till ett demensboende för drygt sex veckor sedan, en stor omställning för hela familjen. Men de träffas ofta och får då kvalitetstid tillsammans – och Micke och Eva pratar med varandra varje dag. För Eva är det en sorg att – efter att ha varit hemma med Micke i tre år och de då gjort allt tillsammans – nu behöva göra saker ensam, utan Micke.

Reportaget om Mikael och Eva Ottosson publicerades i Allas nr 23 ifjol. Du kan läsa hela reportaget HÄR.

Helena Ljungberg i Hagfors, var en av de som röstade på vinnarreportaget. Hon belönas med en halvårsprenumeration på Allas. Grattis!


(490)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…