Annons
Annons


Det här händer i Skåne i sommar

Gå på strandparty med Måns Zelmerlöw och Timbuktu eller kolla golf i världsklass? Kanske spana in någon av Skånes alla matfestivaler eller springa något av motionsloppen? I Skåne finns det något för dig i sommar, oavsett om du är jägare, löpare eller dansar folkdans.


Foto: Sven Persson

Foto: Sven Persson

– Många av de större idrottsevenemangen, som Swedish Open, Falsterbo Horse Show, Åhus Beach Handboll och Nordea Masters, stärker bilden av Skåne internationellt, och bidrar till ökade besökarvolymer från utlandet. Även Lund Comedy Festival och Ystad Jazzfestival är exempel på arrangemang som lockar långväga besökare, säger Pia Jönsson Rajgård, VD på Tourism in Skåne AB.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Den 4-7 juni är det dags för säsongens stora golffest, Nordea Masters på golfbanan PGA Sweden National i Bara. Förra året kom över 80 000 besökare för att titta på golf i världsklass, och man räknar med motsvarande siffror i år. Tävlingen är godkänd av Håll Sverige Rent som Miljömärkt Event, och har i detta sammanhang högre poäng än förra året. Nordeamasters.se

Måns Zelmerlöw, Hasse Andersson, Timbuktu, Rebecca & Fiona, Petter och Maskinen är några av de artister som finns med på det stora strandpartyt Summer On i Båstad den 9-11 juli. Det blir en musikalisk fest för hela familjen ackompanjerad av solnedgången över Laholmsbukten. Summeron.se

Den 5-8 augusti blir det Europeade, en internationell folkdans- och musikfestival i Helsingborg. Skånska Jakt- och Fiskemässan på Bosjökloster firar 25-årsjubileum den 29-30 augusti, ett event som på senare år profilerat sig som ett familjevänligt evenemang med aktiviteter för alla åldrar.

För den som vill springa och mäta sina krafter finns det massor att göra i Skåne i sommar. Den 14 juni går The Color Run i Malmö. Alla startar i vita kläder, och går i mål fem kilometer senare indränkta i massor av sprakande färger. Loppet går mer ut på att ha roligt och kasta färg på varandra än att springa fort.

Det finns ytterligare en lång rad lopp, både löpning, cykling och triathlon, som Helsingborg Marathon den 12 september. En samling av lopp och andra motionsaktiviteter finns på Visitskane.com.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…