Annons
Annons


Det här ska du äta för att få fart på sexlivet!

Välj rätt sorts mat – och öka lusten. Här är 7 livsmedel som får det att hetta till i sängen!


Man och kvinna äter i sängen.

Vad du äter kan påverka din sexlust.

1. Skaldjur
Välj exempelvis ostron, som innehåller mycket zink som sätter fart på både det manliga könshormonet testosteron och triggar kvinnans lust.

2. Avokado
Avokadons enkelomättade fetter skyddar hjärtat och motverkar erektionsproblem. Dess rika innehåll av vitamin E, B6 och antioxidanter stärker dessutom kroppens prestationsförmåga.

Annons

3. Chilipeppar
Den heta chilin stimulerar blodcirkulationen och nerverna – vilket gör oss extra känslosamma och hängivna. Vi får även påfyllning av endorfiner, som ger ett skönt lyckorus.

Läs också: 8 kryddor som förlänger livet!

4. Nötter
En av sexlustens bästa mediciner för både kvinnor och män är aminosyran L-arginin. Denna finns det gott om i exempelvis frön och nötter.

5. Fikon
Fikon som dessert är ett perfekt lusthöjande livsmedel. I de söta fikonen finns höga halter av aminosyror, som ökar den sexuella uthålligheten.

6. Mörk choklad
När vi äter choklad vidgas blodkärlen, vilket också händer när vi blir attraherade. Ett dagligt intag av choklad ger förhöjd sexlust och starkare känslor av åtrå.

7. Kaffe
Kaffets koffein, som även finns i te, innehåller hormonet dopamin som ger oss lust och eufori. Dopaminet reglerar också våra muskelrörelser och skapar ett beroende av att vilja ha mer och mer av det njutningsfulla…

Läs också: Så gör du heta kärleksdrinkar!

LÄS OCKSÅ


(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…