Annons
Annons


Det här vill barnen helst ha i påskägget!


6 av 10 barnfamiljer tror att ägget kom före hönan, var tionde svensk är osäker på hur länge ett ägg ska koka och barnen ger helst påskägg till Eric Saade. Allt enligt Disneys nya Påskbarometer.

Påsken är en viktig högtid bland svenska barnfamiljer. 8 av 10 familjer tycker att de viktigaste påsktraditionerna är att fira med familjen och påskägget. Undersökningen visar att 84% av alla barnfamiljer ger påskägg till varandra i påsk och 6 av 10 av de tillfrågade uppgav att de gömmer påskäggen som barnen sedan får leta efter. Populära platser att gömma äggen på är utomhus (44%), under soffan (12%) och under sängen (7%).

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

På frågan om vem barnen allra helst vill ge ett påskägg till, kommer mamma på första plats (43%), pappa på andra plats (34%) och på tredjeplats kommer mor- och farföräldrar (29%). Om barnen fick ge ett påskägg till en kändis så skulle de vilja ge ett till Eric Saade.

På frågan om hur länge ett löskokt – respektive hårdkokt – ägg ska koka (från och med när det läggs i kokande vatten), svarade 32% fyra minuter och 29% åtta minuter.

Topp-fem-lista över saker barn helst vill ha i påskägget:

1. Godis

2. Pengar

3. Leksaker

4. Biobiljetter

5. Kläder

Undersökningen genomfördes under februari 2012 via undersökningsföretaget Norstat Sverige. 1000 barnfamiljer var med och svarade på webbenkäten.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…