Annons


”Det okända”-mediet aktuell i nytt program: Jag behöver inga vetenskapliga bevis

Parkourutövaren Robert Stafsing missade ett hopp och föll handlöst mot asfalten. Men trots att ambulanspersonalen fick återuppliva honom två gånger har han inga men. "Många säger att jag har skyddsänglar", säger han i premiärprogrammet av "Räddad av änglar".


I det nya programmet ”Räddad av änglar” i Sjuan träffar änglamediet Birkan Tore människor som överlevt svåra olyckor och andra livshotande situationer.

Birkan Tore. Bild: TV4

Birkan Tore är redan ett välkänt ansikte från ”Det okända”. I det nya programmet träffar han människor som överlevt – mot alla odds. I programmet ger han sedan sin syn på om det kan ha varit deras skyddsängel som sett till att de klarade sig.

Annons

– I ”Det okända” jobbar jag främst med döda människor, i den här showen jobbar jag med ”nästan döda” människor. Jag har varit tvungen att ta mig själv till platser som jag aldrig har varit varken spirituellt eller fysiskt, och det pushade verkligen mina gränser, men det gjordes med mycket kärlek, säger Birkan Tore till Aftonbladet.

Återupplivades två gånger

I premiärprogrammet träffade mediet Robert Stafsing som överlevde ett fall från ett hustak, Barbro Gradian som bara var meter från ett störtande JAS-plan och Simon Sarajärvi som lurade döden vid en trafikolycka.

Gilla Allas.se på Facebook

– Att vara ett medium är inte bara ett jobb du dyker upp för att utföra. Det är något du är hela tiden. Det här är inget jag sätter på och stänger av. Jag vill aldrig stänga av det, säger Birkan Tore i premiärprogrammet.

Parkourutövaren Robert Stafsing skadades illa i samband med ett hopp mellan två hustak. När hans vänner ser honom slå i marken är de säkra på att han är död.

I samband med fallet ådrar han sig flera frakturer i ansiktet och har flertalet hjärnblödningar. Under ambulansfärden till sjukhus får han återupplivas två gånger.

Robert Stafsing och Birkan Tore. Bild: TV4

Men efter flera operationer, där läkarna satte in 19 titanplattor och 38 skruvar, kunde de konstatera att Robert Stafsing skulle bli helt återställd.

I programmet berättar Robert Stafsing hur han kunde se sig själv utifrån och hur han gick bredvid läkarna när han anlänt till sjukhuset.

– Du var fortfarande på dödens rand. Jag har pratat med människor som beskriver hur de dragit tillbaka från ljuset och tillbaka in i sina kroppar. Det är vid de tillfällena som änglarna jobbar som hårdast för att du inte ska gå in i ljuset för tidigt, säger Birkan Tore i programmet.

”Behöver inte vetenskapliga bevis”

I intervjun med Aftonbladet säger Birkan Tore att han är van att mötas av skepsis.

– Jag är inte personen som behöver vetenskapliga bevis för att tro på något, för mycket av det vi ser som fakta idag var ”science fiction” tidigare. Så någon dag vet jag att vetenskapen kommer komma ikapp med allt det här, säger han till tidningen.

Birkan Tore. Bild: TV4

Han anser också att det finns bevis för att skyddsänglar verkligen finns.

– Jag kan hänvisa tillbaka till religiösa skrifter. Religionerna är oense om allt, men de är ense om att vi alla har skyddsänglar. Genom att titta tillbaka på de gamla kulturerna ser vi att statyer och skrifter fortfarande finns, så konceptet med änglar är en del av våra erfarenheter sedan mänsklighetens början, säger Birkan Tore till Aftonbladet.

Räddad av änglar: Onsdagar klockan 21 i Sjuan med repris på söndagar klockan 20.

Av Helena Sjögren


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…