Annons
Annons


Detta bör du aldrig göra på stranden…

Spela dånande musik? Blåsa cigarettrök? Kissa i vattnet? Vad är lämpligt och vad är olämpligt att göra på stranden? Här är listan på saker du helst bör undvika!


Kvinna solar på stranden.

Strandvistelse kan vara en källa till både njutning och irritation.

En undersökning genomförd av resesajten TripAdvisor visar att bland det mest irriterande på stranden är badgäster som inte har koll på sina barn och män som bär alltför små och avslöjande badbyxor. Men det finns en del andra irritationsmoment som kan förstöra vårt strandbesök.

Annons

Här är fler saker du inte bör göra på stranden:

  • Röka

Rökning utomhus är tillåtet, men att blåsa cigarettrök i ansiktet på sina strandgrannar är inte populärt. Hela 82 procent av deltagarna i undersökningen anser att rökning på offentliga badplatser borde förbjudas.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: 8 av 10 unga ratar rökning

  • Spela hög musik

Är väldigt irriterade för dem som bara vill koppla av. Även om glada toner förnöjer är det inte alla som har samma musiksmak. Här rekommenderas hörlurar.

  • Stänka ner  

Det är kul att bada, tycker alla som är i vattnet. Lika roligt är det kanske inte för badkrukorna som bara hunnit doppa tårna. Att hoppa bomben är inte bästa tipset när det är mycket folk och trångt.

  • Skaka sandiga handdukar

Sand är härligt att ha mellan tårna – inte i munnen eller ögonen. Ett gott råd är att se vart vinden blåser och rysta handdukarna nere vid vattenbrynet.

  • Kapa solstolar

Att ockupera solstolar på förhand, ibland redan innan solen har gått upp, irriterar så mycket som 84 procent av badgästerna enligt undersökningen. De solstolar som inte används bör vara tillgängliga, tycker de flesta.

  • Ta med hunden

Visst behöver även hunden svalka sig, men generellt råder förbud mot att ta med hundar till officiella badplatser längs kusten från maj till september. För den som ändå vill bada med sin fyrfotade vän finns speciella hundbadplatser.

Läs också: Så semestrar du bäst med hunden!

  • Lämna kvar avfall

De flesta är överens om att matrester och tomma förpackningar inte bör ligga och skräpa på en sandstrand. Än värre är det att hitta – eller trampa på – skärvor från gamla glasflaskor. Ta med ditt skit, helt enkelt, tycker strandgästerna.

  • Kissa i vattnet

Inte okej, anser majoriteten av deltagarna i undersökningen. Badvattnet blir förorenat och urin innehåller dessutom kväve och fosfor som bidrar till övergödning. Töm i stället blåsan på en närliggande toalett. Barn är undantagna.

Läs också: Världens 10 vackraste stränder!

Källa: TripAdvisor m.fl.


(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…