Annons
Annons


Digitala donationer bidrar till ökad humanitär hjälp


Digitala donationer har öppnat upp nya dörrar för Röda Korsets insamlingsarbete. Att vem som helst när som helst kan skänka pengar till humanitära ändamål har förenklat både för organisationen så väl som för givarna och bidragit till ökad insamling. Drygt 40 procent av dem som besöker Röda Korsets webbshop kommer idag från mobila enheter, en andel som ständigt ökar.

Annons

Användningen av smarta mobiltelefoner och internets tillgänglighet har skapat nya insamlingsmöjligheter för Röda Korset. Enligt en undersökning från Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) är bank- och plusgiro fortfarande de främsta betalningssätten, men en ny trend som verkar ta över går nu att utläsa.

Gilla Allas.se på Facebook

– Digitaliseringen har förändrat köpbeteendet överlag. Mobilerna har dessutom gjort så att vi har tillgång till och kan köpa allt var vi än befinner oss, vilket gör det ännu mer naturligt för en insamlingsorganisation att erbjuda digitala gåvor. Att skänka digitalt innebär dessutom att organisationen slipper tillverka en produkt och kan använda ännu mer av sina resurser där de verkligen behövs, säger Johnny Lindqvist, Digital strateg på Statens Medieråd.

Röda Korset lanserade förra året en webbshop som är anpassad för mobila enheter. Webbshopen har på bara ett år blivit en viktig nyckel för att få in pengar till hjälparbete i Sverige och i världen. Drygt 40 procent av alla besökare kommer idag från mobila enheter, en andel som ständigt ökar.

– I och med att digitaliseringen har skett på det privata planet har det även skett på företagsplanet. Det blir enklare för företag att sköta allt på nätet eftersom det mesta av deras verksamhet finns där. Det är modigt av Röda Korset att göra den här förflyttningen och det vore spännande om företag anammar det här beteendet i juletider i stället för att köpa chokladen eller glasskålen i julgåva, säger Johnny Lindqvist, Digital strateg på Statens Medieråd.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…