Annons


Melodifestivalens överraskning?


le kid poserar

Le Kid.

I kväll är det premiär för Melodifestivalen 2011 och årets första delfinal går av stapeln i Coop Arena i Luleå. Festivalen firar i år 10-årsjubileum i uppbyggnaden med deltävlingar och Andra chansen.

Artisterna som står på scen i Luleå är Dilba, Swingfly, Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Rasmus Viberg, Pernilla Andersson och Danny. Allas har tagit pulsen på två av dem.

Annons

Bättre låtar nu
Dilba Demirbag släppte debut- och succésingeln I’m Sorry redan 1996. Efter drygt 15 år som artist har hon nu valt att ta steget till Melodifestivalen vilket har att göra med den stora folkfest som den har kommit att innebära.

Gilla Allas.se på Facebook
Dilba poserar

Dilba har Abba som festivalfavoriter.

– Skillnaden mellan schlagerfestivalen, som den kallades förr, och dagens melodifestival är att den nu fokuserar mer på bra låtar som faller mig i smaken. Den är inte alls lika genrebetonad som den var då.

Abba favoriter
Låten Try Again beskriver Dilba som en glad och genuint positiv poplåt med en stark energi. En personlig favorit i Melodifestivalen är någon av Abbas låtar Waterloo eller Ring Ring som också de är glada låtar, låtar som betydde enormt mycket för både Abba som grupp, dåtidens Melodifestival och för Sverige som musiknation. Dilba håller tummarna för att hon ska få sprida samma glädje.

– Jag hoppas att det blir så roligt som alla säger att det är. Att man får vara med och skapa en härlig musikfest och underhållning för hela det svenska folket.

Årets överraskning?
En av årets stora överraskningar i Melodifestivalen kan mycket väl bli det färgglada popbandet Le Kid som bildades 2008. I år blir det stor debut inför hela svenska folket när det 60-talsinspirerade bandet framför låten Oh My God. När de fick förfrågan om att vara med i Melodifestivalen var det inget svårt beslut att ta.

– Vi får chansen att göra vad vi vill i tre minuter inför tre miljoner TV-tittare så det var inget svårt val. Vi tror och hoppas att folk kommer tycka att det är lika fint som vi gör! Om vi får någon att bli på lite bättre humör för en stund, då har vi lyckats, säger gruppen.

Le Kid går sin egen färgsprakande väg och lovar att de ska försöka göra världen lite finare och roligare under sitt uppträdande. Världen kan vara en Ingmar Bergman-film men också en musikal och för Le Kid är det självklart att de väljer musikalen.

Andy Warhol-låt
Den stora förebilden inom Melodifestivalen är vinnaren av Eurovision Song Contest 1998, Israels bidrag Diva med Dana International som är en fullspäckad discolåt. Le Kids bidrag går en annan genre till mötes.

Oh My God är tre minuter pop! Om Andy Warhol hade gjort musik istället för att ha designat konservburksetiketter, tror vi att musiken hade låtit ungefär så här. I numret har vi försökt att förverkliga godislandet alla drömde om att leva i som små, även om alla inte vågade erkänna det.

Melodifestivalen: Lördag kl 20.00, SVT 1


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…