Annons
Annons


Sanna Lundell och Ann Söderlund är tillbaka med serien Djävulsdansen

Dokumentärserien Djävulsdansen är tillbaka och den här gången är ämnet psykisk ohälsa. Sanna Lundell och Ann Söderlund träffar både drabbade och anhöriga som berättar sina starka livsöden.


Djävulsdansen SVT.

Djävulsdansen. Sanna Lundell och Ann Söderlund är tillbaka i rutan.

I Sverige finns det minst en miljon anhöriga till personer med psykisk hälsa. Och cirka 100 000 barn lever med en förälder som har en psykisk sjukdom.

De anhöriga kan må mycket dåligt själva och det kan vara svårt att be om stöd och hjälp. Nu är det dags att höra deras berättelser – i den nya säsongen av Djävulsdansen.

Annons

– Efter den första omgången av Djävulsdansen var det så otroligt många som hörde av sig och ville att vi skulle ta upp det här ämnet och nu är det äntligen dags, säger Ann Söderlund.

– Med serien vill vi synliggöra och ge röst åt alla de som lever nära någon med psykisk sjukdom, tillägger Sanna Lundell.

Tre aktuella teman

Ämnen för de tre avsnitten är: Hur är det att leva i en kärleksrelation med någon som drabbas av en psykisk sjukdom? Hur är det att växa upp i en familj med psykisk sjukdom? Och hur är det att stå bredvid när ens barn drabbas?

Vi träffar bland andra Susanne som är gift med Robert, sångare i banden Takida och Stiftelsen. Bakom den framgångsrika fasaden finns en vardag med djupa depressioner och stark dramatik.

Vi hör också berättelsen om Åsa, som var 14 år när hennes bror plötsligt fick en psykos, och Mikael Ljungbergs bror Jonas berättar om sin svåra kamp som anhörig.

Den första säsongen av dokumentärserien Djävulsdansen sändes hösten 2014 och fick ett enormt gensvar från publiken. Då handlade det om hur det är att leva nära någon med beroendeproblem.

Djävulsdansen: Säsongspremiär torsdag 8 september kl. 21.00 i SVT1 (del 1 av 3)

Hela tv-tablån hittar du på TV-guiden

LÄS OCKSÅ


(19)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…