Annons
Annons


Doftfest på Fredriksdal

Njut av ett rosarium med tiotusentals blommande rosor på Fredriksdals museer och trädgårdar, där rosexperter ger dig tips och råd. Gå på doftvandring med sommelier Mischa Billing, njut av hembakat i roskaféet, lyssna på doftföredrag, på pianokonsert och se Carina Seth-Andersson fantastiska flakonger i herrgården.


roser som doftar

Rosdoften ligger tät.

Det finns tydliga kopplingar mellan rosor och vin berättar Mischa Billing som till vardags sommelier och lektor i dryckeskunskap vid Örebro universitet men doftande rosor har naturligtvis sin dragningskraft. Följ med Mischa på en sinnlig vandring i Fredriksdals vackra rosarium och utmana ditt luktsinne till att hitta upp till 15 olika dofter i en ros!

Annons

I tjugo år har konsthantverkaren Carina Seth Andersson samlat på glasproppar till karaffer och parfymflaskor och hon ställer ut sina flakonger, de flaskor som tillverkats till propparna.

Gilla Allas.se på Facebook

Som nyfrälst rosnörd med näsa för trender ger designenprenören David Carlson en högst personlig vandring som kommer att handla om själva upplevelsen av rosor – mixat med en del tips om odling och odlingsvärda rosor.

Fredriksdals rosexpertis finns tillgänglig för besökare. Möt landskapsarkitekten Maria Nyman Nilsson och trädgårdsmästare Rolf Engström och följ med på vandringar bland tiotusentals blommande rosor. Lars Åke Gustavsson, Nordens främste rosexpert, gästar också Rosdagarna.

Var: Rosdagar på Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborg.

När: 30 juni-1 juli.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…