Annons
Annons


Dold avslöjar vardagsbrotten

i Dold tar reportrarna Samir Bezzazi, Valeria Helander och Cecilia Vaccari sig an några av Sveriges hundratusentals vardagsbrott. Det blir en resa bland uppgivna privatpersoner, en polismyndighet som inte verkar ha tid och gärningsmän som ofta inte riskerar någonting.


Reportrarna Samir, Valeria och Cecilia. Foto: SVT

Reportrarna Samir, Valeria och Cecilia. Foto: SVT

Dold är ett nytt granskande tv-program som främst hållit till på nätet – på Youtube och i SVT Play. I grunden handlar programmet om att göra granskande journalistik – att granska vardagsmakten.

Stulen identitet

I det första TV-sända avsnittet, som är femton minuter långt, intervjuar Samir Bezzazi några personer som har fått sin identitet kapad, något som han själv har erfarenhet av.

Annons

Någon hade köpt en Iphone från ett nätbolag i mitt namn. När fakturan kom bestred Samir Bezzazi köpet.

Konfronterar

I reportaget möter Samir Bezzazi andra personer som har varit med om samma sak. Och istället för att bara rapportera om identitetskapning så är redaktionens målsättning att faktiskt konfrontera den som är direkt ansvarig för missförhållandet.

Leif GWs råd

Dold vill komma så nära ansvarsfrågan som det går, alltså till den som har varit direkt ansvarig. I exemplet med kaparen, har man pratat med polisen, men också med skurken – kaparen själv. Leif GW Persson ger chockerande råd till de som utsatts.

Dold: Tisdag 19 april, kl 22.15 i SVT2

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…