Annons
Annons


Doreen hittar inspirationen i förorten

Välkommen ut i förorten med Doreen Månsson! I ”Doreen kommer hem” träffar hon sex stigande stjärnor på den svenska kulturhimlen som alla har gemensamt att de har rötter i miljonprogramsområden.


Doreen Månsson. Foto: Janne Danielsson/SVT

Doreen Månsson är uppvuxen i miljonprogrammet. Nu återvänder hon för att se hur miljön inspirerat olika artister och konstnärer. Foto: Janne Danielsson/SVT

Var finns kulturen i våra miljonprogram? Doreen Månsson ger sig ut på jakt och hamnar hemma hos sex framgångsrika kulturutövare med en nära relation till miljonprogrammet – designers, skådespelare, dansare och musiker. Hur har deras liv och konst inspirerats av miljön och hur ser deras verk ut när de uppförs här i miljonprogrammet, tillsammans med dem som bor här?

För positiva för skivbolagen

I det första programmet träffar Doreen Pa Modou Badjie, musiker och sångare i gruppen Panetoz. Hans hjärta klappar för Jordbro där han vill sprida glädje och hopp till barnen. Men den positiva attityden blev ett problem i början när skivbolagen tyckte att Panetoz musik var alltför positiv för att komma från miljonprogrammet. Men den attityden tog dem ända till Melodifestivalen!

Designers och tangomusiker

Möt också Evin från Akalla som är skådespelerska, känd från ”Ett öga rött”, och Samir från Skärholmen som är het designer. Julie Chicane, Rosengård är dansare som driver dansstudio i Malmö, Eva Jonsson från Biskopsgården är bildkonstnär och Juanjo Passo från Rosengård är tangomusiker med sitt eget band Tangarte.

Annons

Doreen kommer hem: Tisdag 25 augusti,  kl 20.00 i SVT2

LÄS OCKSÅ


(135)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…