Annons
Annons


Dorsin med orkester hos Skavlan


Henrik Dorsin med full orkester, svindlaren Frank Abagnale, två journalister som blev överfallna i sitt eget hem, och en av världens främsta biforskare, norska Gro Amdam. Så blir fredagens Skavlan.

Annons

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, bland annat känd som Ove Sundberg från TV-serien Solsidan, drömde redan som liten om att få bli gubbe. Till Skavlan tar han med sig sin 35-manna orkester och väcker kupletten till liv igen.

Amerikanska Frank Abagnale, utsedd till en av världens främsta svindlare av Time Magazine, har jobbat som pilot, läkare och advokat utan att vara det. Han är mannen Leonardo DiCaprios karaktär i storfilmen ”Catch Me If You Can” är baserad på. Hör mer om hans otroliga liv i Skavlan på fredag.

De senaste åren har världen drabbats av en massiv bidöd, utan att forskarna har lyckats hitta anledningen. Professor Gro Amdam räknas som en av världens främsta biforskare och kommer för att berätta om binas fascinerande liv, och vad som händer med livet på jorden om bina dör ut.

Precis innan jul 2011 blev de norska journalisterna Elin Ruhlin Gjuvsland och Arild Opheim brutalt överfallna och rånade i sitt eget hem. I två timmar var de bakbundna och hotades till livet. De flesta hade velat lägga händelsen bakom sig. Istället blev de nyfikna. Vilka var rånarna? Varför hade de hamnat i Norge? I boken ”Ubudne gjester” skriver de om överfallet och uppsöker en av rånarna.

SVT1 fredag 11 oktober 21:00

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…