Annons
Annons


Drakbåtarna tillbaka på Malmöfestivalen!


drakbåtar

I år fyller Malmöfestivalen 30 år – och Allas kommer som vanligt att vara på plats!
Drakbåtarna och Sänk en brandman har varit älskade inslag i festivalveckan för många av festivalbesökarna genom åren. Så i år kommer besökarna återigen kunna samla ihop ett eget lag till en ny upplaga av Drakbåtsfestivalen. Och ett antal brandmän kommer att göra sig beredda för att sänkas ner i kanalen.

Annons

Tillsammans med Malmö Roddklubb bjuder Malmöfestivalen in till den 22:a Drakbåtsfestivalen. Den 15-17:e augusti drabbas lagen samman i en spännande och festlig drakbåtspaddling i kanalen!

Eventet ägde senast rum 2005. Och 2014 års Drakbåtsfestival bjuder på flera nyheter:

Mindre drakbåtar:

Tidigare år har man varit tvungen att samla ihop 19-23 lagmedlemmar, men i årets Drakbåtsfestival kommer vi att använda oss av mindre drakbåtar som endast kräver 9-13 lagmedlemmar. Detta gör att det nu är lättare att även kompisgäng, mindre företag och föreningar kan delta.

Ny öppen klass:

Det kommer att finnas en öppen klass parallellt med den traditionella Mix-klassen. Denna klass är till för alla som inte kan delta med ett fullt lag i Mix. Öppen klass är också till för er som vill anmäla er själva som enskild person. Drakbåtsfestivalen sätter då samman en drakbåt med 8-12 paddlande.

Anmälan är öppen redan nu via ett digitalt formulär på www.malmo.skanerodd.se och www.malmofestivalen.se. Sista anmälningsdag är 30 maj. Men för att öka spänningen kan enstaka personer anmäla sig till den öppna klassen ända in på självaste tävlingsdagen.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…