Annons
Annons


Drake på Belfast zoo

Efter flera månaders förhandlingar hade Belfast Zoological Gardens det stora nöjet att tillkännage att man skulle ta emot en starkt utrotningshotad drake.


Den här draken kan du träffa på Belfast zoo.

Den här draken kan du träffa på Belfast zoo.

Leveransen ägde rum tisdagen den 9 juni. Det flygande rovdjuret, som anses vara i det närmaste utrotat, är inhyst i en specialkonstruerad inhägnad.

Annons

Ungen, som är av hankön, har nu en vingbredd på över 3 meter, men som fullvuxen kommer draken att ha ett huvud som mäter upp till 7 meter.

Djurparkens chef Mark Challis: “Vi är jätteglada att ha ett så utomordentligt ovanligt djur här på Belfast Zoo. Den här draken är ett viktigt tillskott, inte bara för oss, utan för hela Nordirland. Djuret har visserligen ett skräckinjagande rykte och påstås kunna bränna ner hela städer till grunden, men vi kan försäkra Belfasts invånare att våra djurskötare har fått sakkunnig utbildning, och vi ser verkligen fram emot att se den här draken växa och utvecklas i sin nya omgivning.”

Men draken är naturligtvis inte på riktigt, utan en robot som manövreras med två kontroller. Draken utgör en del av en kampanj från Tourism Ireland för att marknadsföra Nordirland som hem för Game of Thrones.

Den som besökte djurparken den 9 juni fick vara med när draken utfodrades och se på när veterinären undersökte den.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…