Annons
Annons


Dramaten tackar med träd

Nu ska artister och skådespelare få träd i stället för blommor efter föreställningen. Biståndsorganisationen Vi-skogen har tagit fram ett ”tackträd”, formgivet av Lasse Åberg, som ersätter blomsterkvastarna. Först ut att byta blommor mot träd är Dramaten. Tackträdet är en statyett som återanvänds vid varje föreställning. Den medverkande får i stället med sig ett gåvobevis hem, där det framgår hur många träd som planterats i Afrika. När den nyskrivna pjäsen Johanna får urpremiär på Dramaten den 4 december 2014 tackar teatern ensemblen och det konstnärliga teamet med tackträd från Vi-skogen i stället för en traditionell blomma. Lasse Åberg hoppas själv få Tackträd när han framträder. – Jag kommer att kräva att få dem! Vi kommer att göra ett gäng konserter med Electric Banana Band och då ska jag absolut ha ett Tackträd och inte någon förgänglig blomsterkvast, säger Lasse Åberg.


Tackträd.

Lasse Åberg har formgett tackträdet och han hoppas att få ett själv.

Nu ska artister och skådespelare få träd i stället för blommor efter föreställningen. Biståndsorganisationen Vi-skogen har tagit fram ett ”tackträd”, formgivet av Lasse Åberg, som ersätter blomsterkvastarna. Först ut att byta blommor mot träd är Dramaten.

Annons

Tackträdet är en statyett som återanvänds vid varje föreställning. Den medverkande får i stället med sig ett gåvobevis hem, där det framgår hur många träd som planterats i Afrika.

– Träden vi planterar i Afrika hjälper människor att ta klivet ur fattigdom och bidrar samtidigt till ett bättre klimat, säger Ola Richardsson, kommunikationschef på Vi-skogen.

När den nyskrivna pjäsen ”Johanna” får urpremiär på Dramaten den 4 december 2014 tackar teatern ensemblen och det konstnärliga teamet med tackträd från Vi-skogen i stället för en traditionell blomma. Johanna handlar om en pågående miljökatastrof och en saga om en nutida Jeanne d’Arc som till varje pris vill förändra vårt sätt att leva.

Det är inte bara Dramaten som vill använda sig av Tackträd. Maxim står på tur och flera andra har redan visat stort intresse. Lasse Åberg hoppas själv få Tackträd när han framträder.

– Jag kommer att kräva att få dem! Vi kommer att göra ett gäng konserter med Electric Banana Band och då ska jag absolut ha ett Tackträd och inte någon förgänglig blomsterkvast, säger Lasse Åberg.

 

Om Tackträd:

Tackträd består av en statyett som arrangören symboliskt räcker över på scen och ett gåvobevis som den tackade får med sig hem – båda formgivna av Lasse Åberg – och inte minst träd som planteras hos fattiga familjer på landsbygden i Kenya, Tanzania, Uganda och Rwanda. Kostnaden för Tackträden ska motsvara den som arrangören normalt lägger på blommor.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…