Annons
Annons


Drottningtårta med kokosbotten

Mumsigt glutenfri sommartårta! Den krämiga fyllningen av vit choklad och ger bären härlig sötma.


Topp med sommarens färska bär.

Toppa med sommarens färska bär.

 

Glutenfri sommartårta

12 bitar
Tid: ca 20 min + 2 tim i ugnen

Maräng:
4 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokos

Fyllning:
100 g vit choklad
4 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker

Garnering:
2 dl hallon
2 dl blåbär
jordgubbsströssel

Annons

1. Vispa äggvitor till hårt skum med en elvisp. Tillsätt sockret och vispa lite till.

2. Blanda ner kokosen. Bred ut smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diam.

3. Grädda tårtbottnen mitt i ugnen i 125° i 2 tim. Låt tårtbottnen svalna något och lossa den sedan med en kniv. Låt den svalna helt.

4. Smält chokladen över vattenbad och bred den över bottnen. Vispa crème fraiche och florsocker till en tjock kräm. Först blir crème fraichen tunnare men efter en stund tjocknar den.

5. Bred crème fraiche-blandningen över tårtbottnen och garnera med hallon, blåbär och strössel.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

 

Baka mer glutenfritt: Mandelbiskvier


(17)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…