Annons
Annons


Drygt 1 400 kronor läggs per barn inför skolstarten


Skolstarten är nära och för många föräldrar innebär den inte bara att barnen börjar en ny årskurs utan också betydande kostnader. I en ny undersökning uppger 7 av 10 föräldrar till barn i skolåldern 7-12 år att de tycker att inköpen i samband med skolstarten är en dyr historia.

Annons

– Det är mycket som behövs inför en ny termin, alltifrån block och pennor till större prylar som ryggsäckar och regnställ. Att köpa vissa saker begagnat är ett sätt att vara lite snällare mot både plånbok och miljö, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera som låtit utföra undersökningen.

Gilla Allas.se på Facebook

Knappt en av tio köper begagnat
Även om nära sex av tio tillfrågade föräldrar (58 procent) handlar begagnade kläder till sina barn, är det endast 8 procent som uppger att de oftast köper begagnade kläder inför skolstarten. Vanligast är istället att oftast handla nya kläder i fysisk butik, något som sju av tio föräldrar (72 procent) uppger. Enligt uppgift läggs drygt 1 400 kronor i snitt på barnen inför skolstarten

Fyra flyttlådor oanvända kläder
Undersökningen tyder också på ett ökat intresse för märkeskläder bland barn. Sex av tio föräldrar (61 procent) till barn i åldrarna 7-12 år uppger att deras barn bryr sig om vilket märke det är på deras kläder. Undersökningen visar också att svenska föräldrar i snitt har motsvarande 4 flyttlådor hemma med barnkläder som inte längre används.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Tradera. Under perioden 27 juni – 8 juli har sammanlagt 1039 intervjuer via internet genomförts med med män och kvinnor 25-59 år som har barn i åldrarna 7-12 år.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…