Annons
Annons


”Du är min man” bästa svensktoppslåten på 50 år


”Du är min man” med Helen Sjöholm och BAO fick flest röster i Svensktoppens stora lyssnartävling om vilken som är den bästa melodin på Svensktoppen någonsin. Peter Jöback blev tvåa med ”Guldet blev till sand” och Björn Skifs trea med ”Håll mitt hjärta”.

Annons

– Vi har legat på Svensktoppen sen 60-talet och listan har alltid varit viktig för oss, ni ska veta att vi tycker att det här är jätteroligt! berättade Björn Ulvaeus och Benny Andersson när de gratulerades i Svensktoppsstudion.

Därför vann de
Björn, som skrivit texten, har en teori om varför ”Du är min man” har blivit så stor:

-Jag hade inte sett en text med den här vinkeln förut, att en kvinna sjunger om en man som känner sig lite sådär otillräcklig. Min fru skulle kunna ha sagt det här till mig!

Men att gå så långt som att låten är en komplett beskrivning av Björns äktenskap ville han inte hålla med om.

Björn och Benny avslöjade också att de nu är på gång med en julskiva med Benny Anderssons Orkester (BAO).


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…