Annons
Annons


Du kan få ditt namn i ett hus på månen


moon_house

Genom att fota ett rött pappershus i en fantasifull, inspirerande eller unik miljö kan människor runt om i världen tävla om att få sitt namn på månen och en Chileresa tillsammans med naturfotografen Christoffer Collin, som står bakom kontot @Wisslaren på Instagram. Bakom initiativet står världens första konstprojekt på månen – Månhuset – och Falu Rödfärg tillsammans med Christoffer Collin som har drygt 600 000 följare på sitt Instagramkonto.

Annons

Initiativet kallas The Moonhouse Expedition och är en del av konstprojektet Månhuset som startades år 2003 av konstnären Mikael Genberg. Konstprojektet har nu fått ny kraft och målsättningen är att sätta ett rött hus med vita knutar på månen genom crowdfunding i oktober 2015. Tanken är att alla kan vara med och skapa en unik symbol för vad vi människor tillsammans kan göra möjligt, och föra rymden närmare människan.

The Moonhouse Expedition handlar, precis som Månhuset, om att inspirera människor att bryta sina mentala gränser och förändra perceptionen om vad som är möjligt.

För att tävla, placera ett rött pappershus på en unik eller inspirerande plats, fota och dela på Instagram med hashtaggen #themoonhouse. Huset hämtas enkelt hem från internet. Varje månad med start 24 juni och fram till slutet av november, väljer Christoffer Collin ut en vinnare som får sitt namn på insidan av Månhuset. Det motsvarar ett bidrag om 50 USD till crowdfundingen. De fem månatliga vinnarna tävlar om en resa till Chile tillsammans med Christoffer Collin nästa år. Väl i Chile besöker vinnaren och Christoffer bland annat staden Frutillar, med spektakulära vyer och med hus målade i svenska Falu Rödfärg, samt nationalparken Torres Del Paine med dess glaciärer.

– Det är ingen hemlighet att jag gillar det typiska svenska röda huset. Det dyker upp i mitt flöde titt som tätt. Och Månhuset är ett helt galet underbart projekt som jag gärna vill vara en del av. Jag hoppas att så många som möjligt använder sin fantasi, visar att allt är möjligt och deltar i tävlingen, säger Christoffer Collin.

Konstprojektet Månhuset är i dag till 75 procent klart efter att några av Sveriges främsta rymdingenjörer har lagt ner år av ideellt arbete. För att förverkliga Månhuset behövs 15 miljoner USD (cirka 100 miljoner kronor) – fem miljoner för att färdigutveckla huset och tio miljoner för biljetten till månen.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…