Annons
Annons


“Dub-Fast”- Två städer, en semester!


Titanic Belfast museum

Titanic Belfast.

Weekends i storstäder är ett skönt sätt att komma bort på, men oftast hinner man som turist bara med en stad. Nu introducerar Irland en ny typ av weekend, ”Dub-Fast”, där man hinner med att se både Dublin och Belfast.

Annons

Då de två städerna bara ligger två timmar ifrån varandra med tåg eller bil finns det goda chanser att se båda städerna under samma helg. Både Dublin och Belfast är spännande storstäder med sin egen profil, och en kombination av de bägge bäddar för den perfekta långhelgen. Här följer inspiration till saker att göra i ”Dub-Fast”:

Gilla Allas.se på Facebook

1. Titanic

Staden som byggde Titanic har förstås ett museum om det berömda fartyget, och Titanic Belfast är en spännande interaktiv utställning där det känns som om man själv är ombord på HMS Titanic.

2. Fantastiskt publiv

Dublin är berömt för sina pubar. Värt ett besök är Dublin’s Guinness Brewery, grundat 1759 och den mest välbesökta sevärdheten i Dublin. Även Gravity Bar är en stor hit då baren har panoramafönster så att du får 360 graders utsikt över hela Dublin.

Dublin i all ära, men Belfast bör få dela pub-berömmelsen. Belfasts äldsta bar, The Crown Liquor Saloon, har en fantastisk inredning och förtjänar verkligen en helkväll. The Duke of York är ett annat berömt ställe som är speciellt känt för sitt utbud av whiskysorter.

3. Höstens festivaler

Hösten lämpar sig perfekt för att besöka Dub-Fast, då hösten är festivalernas årstid. Från Belfast Music Week till Dublin Festival Season, festivalerna fyller gatorna med folk och det råder en atmosfär av glädje och kreativitet. Glöm för all del inte bort Halloween, det är ju faktiskt en irländsk högtid det också.

4. Rundturer ledda av en lokalbo

Ett av de bästa sätten att se Belfasts sevärdheter är att ta en Black Taxi Tour. Förarna är mycket kunniga, och rundturen ger både insikt i stadens historia och politiska motsättningar i modern tid.

Dublin grundades av vikingar, och Viking Splash Tour of Dublin är ett humoristiskt sätt att upptäcka Dublin från insidan. Liksom Belfast Black Cabs ger turen en mer personlig introduktion till stadens historia.

5. Två marknader som heter George

Ta del av Belfasts delikatesser på St George’s Market varje lördagsmorgon. Marknaden har ett enormt utbud av både lokal och kontinental mat samt många specialiteter, och det är gratis underhållning och musik på plats. I hjärtat av Dublin ligger sedan Georges Street Arcade, Europas äldsta shoppingcenter. Denna marknadsplats från den viktorianska eran har både boutiquer och saluhall. En vacker arkad som har tjänat Dublinbor sedan 1881.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…