Annons


Dubbelgott – småkakor fyllda med lemon curd

Överraska med läckert fyllda småkakor! Baka dem spröda och lägg samman med en klick lemon curd emellan. Vill du göra dem extra fina – spritsa ett chokladhjärta på varje.


Nutella kan vara ett alternativ till fyllning mellan de spröda kakorna.

Dubbelkakor fyllda med lemon curd

25 dubbla
1 timme

200 g kallt smör
1 1/2 dl florsocker
1 dl potatisstärkelse
3 1/2 dl vetemjöl
1/2–3/4 burk à 320 g lemon curd
ca 100 g mörk choklad

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare, bara tills degen precis går ihop.
2. Kavla ut en liten bit och ta med mått ut en provkaka, grädda i 200° i 5–7 min. Flyter kakan ut och blir mycket spröd, arbeta in lite mera mjöl för hand.
3. Lägg degen inlindad i plastfolie i kyl ca 30 min.
4. Kavla ut en bit i taget med hjälp av lite vetemjöl på ett bakplåtspapper till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut kakor med önskat mått. Grädda enligt punkt 2.
5. Bred ett tunt lager lemon curd på hälften av kakorna. Lägg samman dem till dubbla.
6. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Häll chokladen i en spritspåse, spritsa t ex hjärtan. Låt stelna svalt. Obs! Frys utan garnering, garnera före servering.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Snabbakade mandeltoppar


(21)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…