Annons
Annons


Festlig nyårsdukning

I Allas stora helgnummer nr 52/1 får du tips av Bitte E:son Forsberg och Birgitta Nilsson som får bord och gäster att lysa i kapp. Linneduk, brutna servetter, kristallglas och tända ljus skapar rätt stämning. Frasigt vitt och fräscht grönt matchar snyggt. Gör låga blomdekorationer som inte skymmer gästerna. En festlig servettbrytning gör bukningen extra fin.


festlig nyårsdukning

Porslin Swedish Grace från Rörstrand. Glas och silverbestick är arvegods.

Så viker du Franska liljan

Franska liljan.

Det är viktigt att servetterna är riktigt stärkta. Stärkspray finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

1. Vik servetten en gång på diagonalen. Spetsen upp, basen ner som en triangel.

Annons

2. Vik upp de nedre snibbarna på båda sidor mot spetsen upptill. Servetten är nu fyrkantig med snibbarna upptill.

3. Vik tillbaka de övre snibbarna och ner till baskanten och pressa.

Låga dekorationer som inte skymmer gästerna blir både bäst och snyggast.

4. Vik den övre spetsen i tre omgångar ner mot kanten som bildats av de andra vikna snibbarna, så att det bildas en triangel.

5. Ta de främre snibbarna nertill och böj ner under kanten som du nyss vikt, tryck till.

6. Håll i den vikta kanten och böj servettkanterna bakåt. Fäst genom att sticka in den ena kanten i den andra.

7. Ställ den med vikningen ner på tallriken.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…