Annons
Annons


Duka med gammalt och nytt


Utställning på Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades 1924 av formgivaren och teckningsläraren Estrid Ericson (1894-1981).

Låt dig inspireras till att duka vackra bord där nyproducerade föremål ur Svenskt Tenns arkiv blandas med ny formgivning helt i Estrid Ericsons anda.

– Det som förenar är kvaliteten i formgivning, material och hantverk. Blandningen av äldre och nyare föremål i olika färger och material skapar en personlig inredningsstil som också håller över tid, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Annons

Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson växte upp i en hotellfamilj och kanske blev det naturligt för henne att utveckla dukningskonsten. 1933 bjöd hon in till en större utställning på Svenskt Tenn med rubriken ’’Bord, duka dig’’ där hon visade upp bord arrangerade i olika stilar. Nu öppnar Svenskt Tenn en ny utställning med dukningar skapade i samma anda men med många nutida inslag.

I utställningen visar Svenskt Tenn flera nyproducerade föremål ur sitt arkiv: ett matbord, en böjträstol i fyra färger (grön, korall, svart och vit) och en hög tennljusstake med skaft i bambu av Josef Frank, en vas av Anna Petrus, samt en bordsspegel i tenn. Samtliga finns nu till försäljning.

Var: Svenskt Tenn, Strandvägen 5 i Stockholm.

När: 3 oktober till och med 3 november.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…