Annons
Annons


Duo får modepris


mode

Två desigstudenter får Svenska Moderådet och TEKO:s modestipendium. Jennie Siljedahl är examensstudent vid Textilhögskolan i Borås och Carina Sahlin vid Beckmans Designhögskola. Stipendiesumman är på 12 500 kr.

Annons

Motivering Carina Sahlin:
Med lång iögonfallande silhuett, klippt och skuret. TEKO och Svenska Moderådet föll för mode med stort M och med en väl sammanhängande examenskollektion. Vackert. Och undertoner av ifrågasättande med problematisering kring förfall. Vad händer när estetiken falnar? Ett suveränt tidsdokument.

Motivering Jennie Siljedahl:
I den här kollektionen får vi glädjen att se hur färg, form och konstruktion skapar en helhet med ett nästan poetiskt uttryck. En variation på plagg och skärningar. Vi ser roliga detaljer och en härlig färgskala liksom uttrycket överlag i en modern mansgarderob. En balans mellan det kontrollerade/okontrollerade.

Foto: Kristian Löveborg, Robert Elmengård

Ett stort…
…grattis säger vi till Svenska Moderådet och TEKO:s stipendiater mode 2010! Det nyligen instiftade gemensamma stipendiet gick i år till Jennie Siljedahl, examensstudent vid Textilhögskolan i Borås och Carina Sahlin, Beckmans Designhögskola. Båda hedrades vid särskilda ceremonier med varsin stipendiesumma på 12 500 kr. För mer information om det nya stipendiet kontakta Helena Mellström, marknadschef Svenska Moderådet.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…