Annons
Annons


Alla andra är inte så jävla mycket lyckligare


Mia Skäringers bejublade föreställning ”Dyngkåt och hur helig som helst” är inspelad på Cirkus i Stockholm. Foto: Hans Ericksson

Hyllade Mia Skäringer har turnerat runtom i Sverige med sin enmansföreställning Dyngkåt och hur helig som helst – som hon själv beskriver som ”en rolig och sorglig föreställning om att vara kvinna”.

Annons

– Skrattet och gråten har alltid haft nära till varandra i min värld, säger Mia Skäringer.

I denna hyllade föreställning bjuder Mia Skäringer på både skratt, sång och allvar. Några av hennes mest kända karaktärer dyker också upp under showen, men det är ändå inte de som står i fokus när Mia framför denna blandning av monolog och stå-upp.

Gilla Allas.se på Facebook

Komik och allvar
Föreställningens tvetydiga namn sätter agendan för showen och med hjälp av Mias berättarförmåga balanserar showen mellan stor komik och lika stort allvar. Sex och framförallt den kvinnliga sexualiteten står ofta i fokus. Anledningen till det är enligt Mia ganska enkel:

-Det finns ett enormt behov av att höra kvinnans version. Allt tjat om sex överallt har alltid utgått från mäns behov och idéer, därför har väldigt många kvinnor aldrig hittat sin egen kåthet. Det finns mycket sorg och uppgivenhet att vädra.

Dyngkåt och hur helig som helst: Lördag 10 september, Kl 21.45. SvT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…