Annons
Annons


Ebolaöverlevaren Nancy Writebol i Skavlan


Schakalen räknas till en av historiens stora spionromaner och The Office är utan tvekan en av modern tids största komedisuccéer på tv. Författarna till succéerna kommer till Skavlan. Vi får även möta amerikanska Nancy Writebol som insjuknade i ebola och flögs till USA för en aldrig prövad behandling.

Annons

Den brittiske romanförfattaren Frederick Forsyth är en av världens mest lästa inom thrillergenren. Hans böcker har sålts i miljonupplagor världen över samt filmatiserats vid flera tillfällen. Nu är Forsyth ute med en skrämmande aktuell bok, ” The Kill List”.

Stoppa smittan
Flera tusen människor har redan dött i den värsta ebolaepidemin någonsin. Amerikanskan Nancy Writebol arbetade på en missionärsstation i Liberia, med att hjälpa de offren för den fruktade sjukdomen, när hon i somras själv smittades. Hon svävade mellan liv och död, men fick en medicin som aldrig tidigare getts till människor- och överlevde. Nancy och hennes man David Writebol kommer till Skavlan och berättar om sina personliga upplevelser och om vad som nu krävs för att stoppa smittan.

Den brittiske komikern och manusförfattaren Stephen Merchant har tillsammans med Ricky Gervais skapat de banbrytande serierna The Office, Extras, En idiot på resa och Life’s too short. Nu är Stephen Merchant ute på sin stå-upp-turne, ”Hello Ladies”, som handlar om hans försök att hitta en fru.

Baronessa mot internet
Hon är baronessa, medlem av House of Lords och dessutom en av Europas främsta hjärnforskare. Professor Susan Greenfield har skapat kontrovers med sin senaste bok ”Mind change”, där hon hävdar att internet förändrar och till och med kan skada hjärnan.

Den australiensiske stjärnan Vance Joy kommer med sin ukulele och spelar låten som går varm just nu- ”Riptide”.

 Skavlan: Fredag 10 oktober, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…