Annons


Edward Bloms nya jobb: ”Många har tjatat”

Gastronomen Edward Blom fortsätter berika Matsverige. I november släpps hans senaste projekt – podden "Edward Bloms smörgåsbord" tillsammans med Mats Ryd. "Många har tjatat i åratal om att jag ska starta en podd", säger Edward Blom.


Kulturhistorikern och kokboksförfattaren Edward Blom har många strängar på sin lyra.

Bild: Lasse Burell

Nu är han aktuell med ett helt nytt projekt – podden ”Edward Bloms smörgåsbord”.

– Många har tjatat i åratal om att jag ska starta en podd – och jag har själv länge velat det men det har kommit så mycket annat i vägen. Nu äntligen är det dags, säger Edward Blom i ett pressmeddelande.

Annons

Vid sin sida har han gastronomen Mats Ryd.

Från 1800-talspoesi till bebismat

Målet med podden är att blanda inspiration och bildning. Edward Blom lovar bjuda på folkbildning, underhållning, ett visst mått vardagsliv och framför allt en stor portion mat och dryck.

I varje avsnitt kommer att bygga på ett par lösa teman. Ämnen kan sträcka sig från wienerschnitzel till klädkoder. Edward Blom lovar också avhandla sina favoritämnen som jul och andra högtider.

Edward Blom. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Men avsnittet kan lika gärna handla om öl, 1800-talspoesi, stadsbyggnad, historia, festtraditioner, krogliv, etikettsfrågor och bebismat.

– Med podden vill jag få möjlighet att möta mina lyssnare och följare i ett medium jag styr helt själv och för en gångs skull få tala till punkt. Jag hoppas att folk ska lära känna mig lite bättre men framförallt få en trevlig stund! säger Edward Blom.

Första avsnittet av Edward Bloms smörgåsbord släpps den 24 november!

Läs också: Edward Blom reder ut: Smakar maten bättre om du smaskar?


(31)
(0)
Här finns ALLT du behöver till din matlagning!
Annons


Annons

Laddar nästa sida…