Annons


Efter avhoppet från SVT: Här är Marianne Rundströms nya jobb

Efter 22 år på SVT lämnar Marianne Rundström företaget för nya utmaningar. Efter sommaren börjar hon arbeta för seniornyhetssajten News55. "Dags att pröva nya vingar", säger hon i ett pressmeddelande.


I över två decennier har Marianne Rundström, 66, varit en stor del av många människors morgonrutin som programledare i ”Gomorron Sverige” i SVT.

Marianne Rundström lämnar SVT för News55.

I januari fyller hon 67 och blir därmed uppsagd från företaget på grund av SVT:s pensionsregler. Men i stället för att stanna kvar och invänta petningen valde hon att säga upp sig på egen hand.

Annons

– Jag fattade beslutet för flera månader sedan, efter lång betänketid, att jag skulle bryta upp och göra något annat. Det är ingen behaglig känsla att hamna lite i bakvattnet och inte känna sig efterfrågad, det blir motvind att göra saker då, sa hon till Expressen i samband med uppsägningen.

Blir krönikör på News55

Marianne Rundström har sedan avhoppet var tydlig med att hon tänker fortsätta jobba. Nu är det klart vilken hennes nya arbetsgivare blir.

Efter sommaren kommer Marianne Rundström börja arbeta för News55. Seniorsajten startades för två år sedan och levererar nyhetsbevakning med seniorfokus.

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55, säger Marianne Rundström i ett pressmeddelande.

Marianne Rundström. Bild: IBL

”Dags att pröva nya vingar”

Marianne Rundström är mycket engagerad i frågan om åldersdiskriminering i Sverige. Hon har bland annat skrivit boken ”Passé – De ofrivilliga pensionärerna”. I samband med att hon lämnade in sin avskedsansökan hos SVT ifrågasatte hon också varför kanalen inte värdesätter kunskap och erfarenhet.

– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar. Det blir spännande att se hur ett nytt liv kan se ut när man startar på nytt efter 65. Mycket är osäkert men ett är helt säkert – och självklart: Att börja skriva för News55, säger Marianne Rundström.

News55 är nyhetssajten med seniorfokus. Bild: Skärmavbild

På News55 kommer Marianne Rundström dels skriva krönikor, dels vara föreläsare i samband med News55:s seniormässor under hösten.

Artur Ringart, News55:s medgrundare, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Marianne är en mycket kompetent journalist och dessutom väl insatt i frågor som berör den erfarna delen av vår befolkning.

Av Helena Sjögren


(89)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…