Annons


Efter Brexit – rusning efter resor till London

Sökningarna efter flygresor till London ökar med 34 procent efter beskedet om Brexit. En fallande pundkurs gör att ett besök i Storbritannien kan bli billigare än på många år.


London

London brukar vara svenskarnas favoritresmål nummer ett. Direkt efter folkomröstningen om att lämna EU blev det tydligt att svenska folkets intresse för att resa till Storbritannien dessutom ökar rejält. Sökningarna till London gick upp med 33 procent på Flygresor.se efter att resultatet från Brexit-omröstningen redovisades. En trolig förklaring är att pundet började tappa i värde direkt efter att resultatet från folkomröstningen blev känt. Att vistas och bo i London kommer därför att bli billigare än på många år.

Annons

Läs också: Gratis aktiviteter i London, Barcelona och Paris!

Andelen sökningar efter flygresor till London ökade med 34 procent under den gånga helgen (25-26 juni) jämfört med helgen innan. Det är vanligt att sökningar till London ökar inför sommarledigheten men förra året ökade sökningarna endast 14 procent mellan midsommarhelgen jämfört med helgen innan. Nu har ökningstakten nära på dubblerats.

I genomsnitt sett över ett år utgörs ungefär 2-3 procent av alla sökningar på Flygresor.se av sökningar efter resor till London. Den andelen är nu uppe på rekordhöga 3,8 procent.

Läs också: Tips i London för barnfamiljer!


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…