Annons
Annons


Efter cancerbeskedet: Stefans och Vikings dj-succé i ”Talang”

Stefan Johansson, 65, från Sölvesborg fick cancerbeskedet för ett år sedan. Sjukdomen är obotlig och nu har han bestämt att han ska göra det bästa av den tid han har kvar. Därför står han på lördagskvällen på scenen i tv-programmet "Talang", som ena halvan i dj-duon Stefan och Viking. Och det blir omedelbart succé!


På scenen intill varsitt litet bord står dj-duon Stefan och Viking, bestående av kompisarna Stefan Johansson, 65, och Viking Häckter, 68, från Blekinge.

– Vi har skrivit ihop en låt som kanske inte riktigt är vår ålderskategori, men som vi gärna vill framföra för er, säger Stefan till juryn och publiken.

Annons

Jurymedlemmen Alexander Bard är nyfiken på vem Stefan och Viking egentligen är.

– Stefan och Viking är två helt vanliga, normala människor som har råkat bli gamla och pensionärer. Och så tänkte vi ”okej, framtiden är bakom oss, men det kanske finns något lite längre fram med”. Och därför provar vi ”Talang”.

Gilla Allas.se på Facebook

Stefan Johansson och Viking Häckter i ”Talang”. Bild: TV4

”Göra det bästa”

Stefan har glimten i ögat när han säger det, men bakom orden finns ett allvar. För honom gäller det verkligen att ta vara på tiden.

– Det började med att jag blev av med en lunga. När det var klart fick jag ett cancerbesked. Det heter myelom, och är alltså benmärgscancer. Det fick jag för lite mer än ett år sedan. Det är en obotlig sjukdom jag har och medellivslängden är tre och ett halvt år. Då får jag lära mig att leva med det och göra det bästa av livet som finns kvar, säger han i programmet.

Viking Häckter konstaterar att de förmodligen är de äldsta talangerna på plats den här kvällen.

– Ja, synd att karriären kom i gång så sent. Det är mycket man ska hinna med under en livslängd, säger Stefan.

– Vi har bara så här lite kvar, säger Viking och visar med tummen och pekfingret.

– Ja, och det gäller att packa in mycket på den lille biten där.

Svag för kompiskärlek

När de så ställer sig på scenen och drar i gång sin egenskrivna låt, som påminner om de senaste dj-hitsen, blir juryn rejält överraskad och hela publiken börjar studsa på stället.

Stefan och Viking på scenen i ”Talang”. Bild: TV4

Alexander Bard går direkt till omröstning.

– Jag är ju svag för kompiskärlek – det är så jäkla fint med två polare som gör sin grej tillsammans. Så om vi ska gå till omröstning kommer jag faktiskt säga ja.

Karin ”Kakan” Hermansson stämmer in.

– Det är inte ofta jag blir imponerad av två män i den här åldern, det är kanske första gången någonsin. Och bara det får ju mig att säga ja.

David Batra, La Gaylia Frazier, Karin ”Kakan” Hermansson och Alexander Bard i juryn. Bild: TV4

Går vidare i ”Talang”

Detsamma säger La Gaylia Frazier.

– Jag har fortfarande ett leende på mitt ansikte, därför att jag tyckte det var så bra. Och ni är så charmiga. Det blir ett stort ja från mig.

När också David Batra stämmer in är saken klar – Stefan och Viking går vidare och nu får kanske Avicii och Rebecca och Fiona se upp. De har fått konkurrens.

”Talang” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…