Annons
Annons


Efterlängtat gott – citronkaka!

Suveränt lättbakat när du snabbt vill ha något smarrigt till fikat. Vill du ha ännu mer citrussmak – använd skal från en hel citron. Extra snygg blir den med lite florsocker på toppen.


Citronen ger sockerkakan en pigg smakbrytning.

Citronen ger sockerkakan en pigg smakbrytning.

Saftig citronkaka

10 bitar
Tid: 15 min + 40 min i ugnen

50 g margarin eller smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
finrivet skal från ½ citron

Annons

1. Smält margarin eller smör i en liten kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen svalna.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och citronskal.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Tillsätt mjölkblandningen och mjölblandningen till äggsmeten och blanda. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 liter, gärna en hålform.

4. Grädda en bit ner i ugnen i 175 grader i 35–40 min. Låt kakan svalna något och vänd sedan upp på en sockrad tallrik.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka citronkaka med vallmofrön. Klicka HÄR


(4)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…