Annons
Annons


Egypten kommer tillbaka


Efter nyår återupptar svenska researrangörer sina resor till Egypten. Antalet resor till Egypten vintern 2014 är kraftigt reducerat jämfört med det som ursprungligen planerats. Men intresset för att resa till Egypten finns kvar. Den senaste månaden har drygt 10 procent fler bokat en resa dit jämfört med samma period förra året.

Annons

Hotellägare och företrädare för turistindustrin i Egypten är pressade. De är medvetna om att bilden av Egypten som ett stabilt och säkert land för turister har fått sig en törn. Trots att turisterna inte på något sätt varit måltavla för de protester som skett sedan revolutionen har konsekvenserna blivit stora för turismen. Det är flera länder som liksom Sverige under hösten avrådde från resor. Det kommer förmodligen att ta flera år innan antalet turister till Egypten når toppnoteringarna från år 2010. Då reste 210 000 svenskar till Egypten. Under 2013 var den siffran 80 000.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det råder inget tvivel om att Egypten kommer tillbaka som ett stort turistland för svenska resenärer. Frågan är bara när. Det finns redan en trogen skara egypten-älskare som är angelänga om att återvända. För dem finns inget alternativt resmål som kan mäta sig med Egypten, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Priserna på resor till Egypten är mycket attraktiva. I snitt ligger priserna 16 procent längre än resor till Kanarieöarna. Detta trots att många av resorna till Egypten inkluderar all inclusive.

För Egypten som land är turismen en oerhört viktig inkomstkälla. Den utgör cirka 25 procent av landets BNP och är en källa till försörjning för många egyptiska familjer.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…