Annons
Annons


Eko-tips för sommarens finaste hy och hår!


ansiktsmask och hårinpackning

En ekologisk ansiktsmask och hårinpackning håller fräschören kvar trots salta bad och stekande sol.

Med sommarsol och salta bad kommer också torr hy, nariga hälar och risigt hår. För den som vill hålla sig till ekologisk skönhet under semestern kommer här några tips på snabba skönhetsbehandlingar som är bra både för kropp och miljö.

Annons

Allt som används är ekologiskt och säljs i vanliga matbutiker.

Törstig hy efter en dag på stranden
Aloe vera är en växt med läkande egenskaper som verkar lugnande och kylande och som traditionellt används av många för att dämpa solsveda. Använd gärna en body lotion som  innehåller aloe vera och ekologiska oljor, den återfuktar och lugnar huden efter en dag på stranden.

Riktig torris
Är du en riktig torris kan det behövas tyngre grejer än aloe vera. Smörj in torra partier med ex kallpressad kokosolja. Eller ta några droppar av barnolja och stryk ut på lätt fuktig hud direkt efter duschen.

Sommartrött hår
Gör en inpackning med kallpressad kokosolja, en riktig dunderkur för risiga sommarlockar. Låt oljan sitta i en halvtimme eller över natten och tvätta ur med ekologiskt schampo. Massera in schampot direkt i torrt hår så löser sig oljan bättre. Har du flygigt hår kan du ta en droppe barnolja i händerna och stryka över håret – det lugnar ner de mest motsträviga lockar.

Motsträviga fötter
Vill du ha mjuka fina fötter att visa upp i sandalerna? Testa en ekologisk scrub med socker i efter duschen eller badet. Sockret har en skonsam scrubeffekt och är en fuktmagnet så att fötterna blir naturligt återfuktade. Gör din egen scrub av ekologiskt socker och olja, blanda 4 msk socker med 2 msk olja. Behöver trampdynorna en extra fukt-boost kan du smörja in dem med kokosolja på kvällen och låta verka över natten.

Läs mer om hur du gör en egen body scrub HÄR

Fnasiga kinder
En fuktgivande ansiktsmask får du om du blandar barnarnolja med ekologisk honung. Stryk ut tunt över torra områden och låt sitta i 15 minuter innan du sköljer av i rikligt med vatten. En ansiktsmask som är lugnande och återfuktande gör du själv genom att exempelvis mixa havregryn med lite ljummet vatten tills konsistensen blir som en lös gröt. Klappa in i ansiktet, låt sitta tills det torkat och skölj av. En lite lättare anisktsmask får du om du blandar några droppar barnolja med ansiktskräm, till exempel. Låt sitta i 15 minuter och skölj av.

Röd om nosen
Ibland blir det trots allt för mycket sol på sommaren. Har du bränt dig kan du enkelt få lindring genom att stryka på ett tunt lager med zinkkräm. Den innehåller förutom zinkoxid även aloe vera och sheasmör och har en lugnande effekt på röd och narig hud.

Fotnot: Tipsen kommer ifrån danska ekoföretaget Urtekram


(16)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…