Annons
Annons


El-terapin minskade Maries tinnitusbesvär!

Musik som väcker stress och ångest hos en person kan få en annan att känna sig avslappnad. Om vi påverkas positivt eller negativt av ljud beror på många saker. Men alla påverkas!


Ljud kan vara både en lisa och en plåga. I veckans Allas berättar vi om ljud och oljud.

Ljud kan vara både en lisa och en plåga. I veckans Allas berättar vi om ljud och oljud.

Det surrar och brusar och tjuter. Hela tiden. Marie Nordstrand har tinnitus och därför är det aldrig tyst i hennes värld. Men när hon provade en ny behandling minskade besvären.

”Öronbarn”

Redan som liten drabbades Marie, som bor i Årsta söder om Stockholm, av otaliga infektioner, lunginflammation och öroninflammationer. Hon var ett så kallat ”öronbarn” och så småningom visade det sig att hon hade en sjukdom som gav nedsatt immunförsvar. Det var därför hon var så smittkänslig.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Marie Nordstrand lider av tinnitus. Med hjälp av elektrisk stimulans mår hon betydligt bättre. Foto: Ewa Stackelberg

Marie Nordstrand lider av tinnitus. Med hjälp av elektrisk stimulans mår hon betydligt bättre. Foto: Ewa Stackelberg

– Det rann ständigt var ur mina öron. Jag fick väldigt mycket mediciner, flera typer av antibiotika, hostmediciner med mera som senare visade sig kunna ge just tinnitus som biverkningar. När jag kom upp i tonåren hade jag redan tinnitus och sedan har det blivit allt värre.

Marie insåg inte vad det var förrän debatten om tinnitus kom i gång på allvar under 90-talet.

– Då först förstod jag att det var fel, man skulle inte ha ständiga ljud i öronen, berättar Marie i veckans Allas (i butik 19 februari) för vår medarbetare Stina Helmersson.

Dessutom:

Jag kan ännu känna hans händer runt min hals
Maria levde i ett förhållande fyllt av våld, men också passion. Många tvivlade på den charmige sambons skuld och undrade varför hon i så fall stannade kvar?

Toppa formen med bästa hälsomaten
Mycket grönt, ofta glutenfritt och rena råvaror är hemligheten i den nya hälsomaten. Smakrik och vitaminboostad gör den dig pigg, mätt och i bättre form. Prova lax med räksalsa, chilihet kotlett med linssallad och kycklingspett med vår goda supersallad.

Resor: Tre favoriter som har allt!
Badstrand i stan, mitt bland shopping och restauranger. Perfekt! I städer som Nice, Palma och Valetta behöver du inte sakna någonting!

Vårens mode och makeup – stor special med alla nyheterna!
Allt känns nytt, fräscht och spännande denna vår! Pastellerna, en aning dova, det metallskimrande och det lekfullt hawaiimönstrade. Vitaste vitt är hetast och sportmodet flyttar in. Samtidigt gör den naturliga makeupen och de färgstarka läpparna entré. Våra proffsiga mode- och skönhetsredaktörer guidar dig igenom vårens alla nyheter.

  • Sierskan Anna-Lena ”såg” att slutet var nära
  • Baka mumsiga mjuka kakor
  • Min sambos lögner kostade mig en halv miljon
  • Så odlar du egna goda tomater
  • Fyllda färsbiffar
  • Vackraste vaserna för vårens alla blommor
  • Jon Henrik sjunger för sin döde vän

+ massor av roliga och snillrika kryss, kåserier, Lottes skaffferi, Ensamma mamman, gripande noveller, fråga våra experter, hela veckans middagar och mycket mycket mer.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…