Annons


Elefantkalven Chindis lek gör succé på nätet!

Elefantkalven Chindis lek med pärlhönsen på savannen i Borås djurpark gör just nu succé på nätet. Allt fångades på film av djurvårdaren Jonas Sjöström.


Elefantkalven Chindi har hunnit bli ungefär två månader gammal. Äntligen har hon fått ge sig ut på den afrikanska savannen tillsammans med de andra djuren.

Och trots att hon inte är särskilt gammal, vågar hon sig på att utmana både parkens antiloper och bufflar.

Annons

– Hon leker och busar och spelar kaxig, leker tuff. Som många små djur gör, säger Jonas Sjöström till Göteborgs-Posten.

I det korta filmklipp, som fått stor spridning via Borås Djurparks Facebooksida, lyckas Jonas Sjöström fånga den fartfulla leken med savannens pärlhöns innan allt slutar i en lite för tvär sväng.

Gilla Allas.se på Facebook

Efter vurpan söker Chindi tröst hos sin mamma, innan det var dags för nya ruscher.

– Efteråt sprang hon fram till de stora bufflarna och försökte skoja med dem också, men de sa ifrån och stångade henne lite på rumpan. Men då gick mamman emellan, säger Jonas Sjöström.

”Rolig grej att folk får en positiv bild”

Till Göteborgs-Posten säger Jonas Sjöström också att sekvensen var en ren lyckoträff. Egentligen hade han tänkt fånga Chindis lek med elandantiloperna men hann inte riktigt med.

Han är också glad över den spridning som filmen fått.

– Jag tycker att det var roligt, eftersom det är en så positiv grej. Djurparkerna gör ett så oändligt jobb för att bevara djur i det vilda. Det är en rolig grej att folk får en positiv bild av en djurpark, säger han.

Av Helena Sjögren

Läs också: Därför kan du inte slita dig från söta djurklipp


(74)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…