Annons
Annons


Elisa på egna ben: Körslaget var en bra övning för mig!


Elisa Lindström Elisas

2013 blev ett intensivt och spännande år för Elisa Lindström. Guldklave för bästa låt, Be mig! Se mig!, som Elisa själv var med och skrev. Vinst i Körslaget. Och så beskedet om att hon skulle ställa upp i Melodifestivalen 2014 såklart.

Annons

– Att vinna Körslaget var nog ändå det roligaste förra året, men det beror mest på att jag inte riktigt fattade att jag skulle vara med i Melodifestivalen, säger Elisa när Allas träffar henne på artisthotellet i Malmö tre dagar innan det är skarpt läge.

Gilla Allas.se på Facebook

På hotellet råder lugnet före stormen. Artister och journalister vandrar omkring mellan reception, foaje, restaurang och bar. I en hörna har Svt satt upp kameror framför en soffa men ingen inspelning pågår. I hörnan i restaurangen sitter programledarna Nour El Refai och Anders Jansson och småpratar. Christer Björkman ser som vanligt glad ut.

Elisa berättar vidare om Körslaget:

– Det var otroligt intensivt, vi repeterade varje dag i 8 veckor. Vi hade bara spelningar med Elisa´s på fredagar under denna perioden, så varje fredag åkte jag iväg någonstans på spelning och sedan var jag tillbaka i Stockholm på lördag morgon igen…

Elisa är ju van vid att spela ihop med sitt band men nu står hon på egna ben. Fast inte riktigt ändå.

– Jag har ju ändå ett stort team omkring mig och sex dansare på scenen. Och Körslaget var en bra förberedelse!

Redan förra året ryktades det att bandet Elisa´s skulle vara med i Melodifestivalen.

– Vi hade skickat in en låt, men den kom inte med. Det var bara tidningarna som gjorde en grej av det.

Är Elisas Mello-låt, Casanova, också en dansbandslåt?

– Det finns absolut dansband i den, det gör det. Man kan bugga till den. Men den har även inslag av pop och schlager.

När vi frågade Elisa vilken som är hennes favorit-mello-låt genom tiderna svarar hon ”Tusen och en natt”, som Charlotte Perelli sjöng. Men där slutar parallellerna enligt Elisa.

– Jag kommer inte att lämna bandet, vi har planer och är uppbokade i ett år framöver. Däremot hoppas jag att detta kan leda till att jag får göra lite egna grejer också efter Melodifestivalen, det hade varit roligt.

Text och foto: Johanna Svan


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…