Annons
Annons


Elisabet Höglund ryter till om pensionen: ”Oanständigt”

Tv-profilen Elisabet Höglund, 72, riktar en känga till hela det svenska pensionssystemet. "Det är oanständigt", säger hon i podcasten "Tankar med" av Daniel Redgert.


Tv-journalisten och medieprofilen Elisabet Höglund slutade sin anställning på SVT 2008. Sedan dess har hon gjort en del frilansuppdrag, men är missnöjd med att jobben är så få. I podcasten ”Tankar med” pratar hon med medieprofilen Daniel Redgert om de sinande jobbuppdragen.

Annons

– Jag är oerhört aktiv, jag är oerhört smart, oerhört intelligent, oerhört kompetent som journalist. Jag kan skriva bra, jag kan göra tv, jag kan intervjua och jobba med bilder. Jag har jättemycket kunskaper som jag inte tycker att jag får användning för. Jag är pensionerad sedan några år tillbaka, men för den sakens skull är man ju inte förbrukad. Därför undrar jag varför ingen vill utnyttja den kunskap och erfarenhet jag besitter?

Elisabet Höglund ryter ifrån mot pensionssystemet i podcasten ”Tankar med”. Bild: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Tror att åldern spelar roll

Elisabet Höglund säger att hon gärna skulle vilja ägna sig mer åt att skriva krönikor, kommentera politik eller göra andra saker som hon ägnade sig åt under sitt yrkesliv. Anledningen till att hon inte längre blir bokad, tror hon, är hennes ålder.

– Har man gått över gränsen till 70+ så har man hamnat på den överblivna kartan. Och jag får ju förfrågningar, så jag ska väl inte klaga, men jag skulle vilja ha något fast, säger hon i podcasten.

Elisabet Höglund får ut cirka 13 000 kronor i månaden, avslöjar hon. Bild: Ulf Höjer/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

”Oanständigt när man jobbat ett helt liv”

En av anledningarna till att Elisabet Höglund skulle vilja jobba mer, trots att hon passerat pensionsåldern, är pengarna. I dag lever Elisabet Höglund på pensionen – som inte räcker särskilt långt, berättar hon i podcasten.

– Jag hade ganska bra lön när jag slutade på SVT 2008. Jag hade i alla fall 45 000 i månaden. Jag tror att jag får ut runt 13 000 i månaden nu. Det är oanständigt när man har arbetat ett helt liv. Man blir utlovad en bra pension och får man nästan leva på en fattigpension.

Hon säger att hon nästan känner sig tvingad att arbeta för att kunna få ihop ekonomin. Tillsammans med maken har hon två hus och paret reser gärna. Förutom det lever hon och maken ganska enkelt och har inga dyra vanor, avslöjar hon i ”Tankar med”.

Text: Minna Wallén-Widung

Här är strumporna som ger sommarfina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Köp dem direkt från oss till ett fantastiskt pris!

Läs mer och beställ här!


(736)
(0)


Annons

  • JennyMinerva

    Inte enbart ålderspensionärer som har det knapert, jag är sjukpensionär och har så dålig ersättning att jag klassas som fattigpensionär…


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…