Annons
Annons


Emelie Irewald: Min mardröm blev en låt


emelie-irewald

Emelie Irewald.

Emelie Irewald medverkar i Melodifestivalen 2015 med låten ”Där och då med dig” som hon har skrivit själv.

Läs intervjuer med andra artister här.

Vad kan du berätta om din låt?
– Jag skrev min låt för ganska precis ett år sen.. Efter att fått veta att flera bekanta och även nära släkt drabbats av allvarlig sjukdom, fick jag en fruktansvärd och återkommande dröm.
Att den jag älskar, den jag lever med drabbats, och inte kommer att få finnas mer. Min låt handlar om rädsla, kärlek och saknad. Att man skulle vilja ta den andres smärta och dennes plats eller åtminstone få följa med.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
– Det kommer bli tufft..  Väldigt intressanta artister i min deltävling tycker jag personligen. Och väldigt olika artister och då även låtarna kan jag tänka mig.
Jag har faktiskt inte hört någon av de andra låtarna ännu… Så det är svårt att spekulera i hur det kommer att gå för mig 🙂
Jag är otroligt tacksam för att få vara med i ett sånt här stort sammanhang och det enda jag vill är att förhoppningsvis få beröra människor med min låt.

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
Det absolut roligaste kommer nog vara det ögonblicket när jag står på scen och framför min låt. Känslan jag får av att få beröra andra är oslagbar och det berör mig. Fyfan va jag längtar!

Hur förbereder du dig?
Att kunna låten i sömnen, veta hur jag vill framföra låten och inte vara osäker på något och bli nervös över det. Så att jag sen när det väl gäller kan omvandla nervositeten till energi istället och bara kunna förmedla känslan och texten.
Jag försöker att vara så förberedd som det bara går. Det är min taktik.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
– Förmodligen lägga en nervös-baja… hahahahahahaha.
Men precis innan, försöka varva ner från detta roliga spektakel, hitta mig själv och verkligen känna vad jag kände när jag skrev låten för att få alla att känna med mig.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
En riktig äkta schlagerdänga och en riktigt bra låt, Fångad av en stormvind!

Emelie Irewald startar som nummer 2 i deltävling 2 i Malmö med låten ”Där och då med dig”.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…