Annons
Annons


Emmelie från Danmark: Jag har aldrig gillat skor


Emelie de Forest

Pressfoto: Michael Søndergaard

Namn: Emmelie de Forest
Ålder: 20
Familj: Svensk far, dansk mor, bröder, systrar
Bor i: Köpenhamn

Berätta om bidraget du ska framföra.
Sången ”Only teardrops” handlar om kärlek, krig och fred. När jag hörde den första gången älskade jag den direkt. Sången har en dramatisk känsla och jag älskar ljudet av flöjterna. Jag hoppas sången ger människor en känsla av hopp.
Vem är du som artist?
Jag har sjungit i hela mitt liv och gått i en kreativ skola där jag brukade sjunga mycket. När jag var 14 år började jag turnera med en skotsk musiker  – vi uppträdde på olika festivaler, privata fester, barer osv.
Varför uppträder du barfota?
Jag har aldrig riktigt gillat att ha på mig högklackat eller skor överhuvudtaget när jag sjunger. Att vara barfota får mig att känna mig i kontakt med marken, och det gör mig mer avslappnad.
Hur förbereder du dig för Eurovision Song Contest?
Jag ägnar min tid åt att komma i form och försöker få en god natts sömn varje natt. Utöver det är det bara öva, öva, öva. Jag försöker undvika att lyssna på alla bidragen jag ska tävla mot – jag är rädd att det ska göra mig nervös.
Vilken Eurovision Song Contest-vinnare genom åren är din personliga favorit?
Jag är ett stort fan och har följt ESC sen jag var en liten flicka. Jag minns många bra låtar, men min största favorit någonsin är det danska bidraget ”Dansevisen” från 1963 – jag gillar verkligen att lyssna på den sången.
Hur känns det att representera Danmark?
Det är en ära att få representera mitt land och jag är så förväntansfull inför att få delta i Europas största musiktävling – jag längtar efter att få ställa mig på scenen i Malmö.

Annons

TRYCK HÄR för att lyssna på Danmarks bidrag.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…