Annons
Annons


En av fyra hinner inte hämta julklapparna


Det lider mot jul och julklappsjakten är i full gång. Som bekant ökar näthandeln och i år kommer 27,3 procent av svenskarna att handla julklappar på internet. Men när paketen väl ska hämtas ut är det långt ifrån alla som får tiden att räcka till.

Annons

Enligt en färsk undersökning svarar nämligen en av fyra att de har svårt att hinna med vardagsärenden som att gå till frisören, till apoteket eller att hämta ut paket.

Nätshopping vanligare
Bråda tider råder inför jul och det blir allt vanligare att beställa julklapparna från hemmets lugna vrå. I år svarar 27,3 procent av svenskarna att de kommer att handla klappar på nätet – och vanligast är det i åldrarna mellan 30 till 44 år. Av dem kommer 43,7 procent att julshoppa online. Detta visar en undersökning om julklappar och paket.

Även om nätshopping har många fördelar kan det bli stressigt när leveransen har kommit fram och paketet ska hämtas ut. Enligt undersökningen har nämligen en av fyra svenskar (27,5 procent) svårt att hinna med vardagsärenden – som att hämta ut paket till exempel. Mest tidspressade är kvinnor och män mellan 30 till 44 år, och av dem svarar drygt hälften (48,7 procent) att de har svårt att få tiden att räcka till.

Svårast i Småland
Resultatet varierar även runt om i landet och den hektiska livsstilen är som mest påtaglig i Småland. Där svarar totalt 33,7 procent att de har svårt att hinna med sina vardagsärenden. Tätt därefter kommer stockholmarna (30,4 procent) och minst stressade är skåningarna – i den regionen svarar endast 21,6 procent samma sak.

Lasse Berghagen får leverera
Men om svenska folket inte behöver välja någon de känner, vem skulle de då önska som kändisleverantör av deras paket? MyWays har ställt frågan inför julen 2013 – och högst upp på listan kommer allsångsledaren Lasse Berghagen.

Undersökningen är beställd av leveranstjänsten MyWays och utförd av Infact och bygger på 1.068 telefonintervjuer under november 2013.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…