Annons
Annons


En clown till kaffet – en hyllning till svensk humor


Andersson, Felix Herngren,

Annika Andersson, Felix Herngren, Sven Melander, Robert Gustavsson, Anna Blomberg och Peter Magnusson är alla clowner i Kanal 5:s nya humorsatsning.

Hur föddes Papi Raul? Varför är kåta Gun så kåt? Hur blir det när Felix Herngren och Peter Magnusson gör Sven Melanders klassiska Werner & Werner? Och framför allt: hur är det – egentligen – att vara en av Sveriges roligaste människor?

Annons

När Kanal 5 samlar några av Sveriges främsta komiker i En clown till kaffet levereras både skratt, klassiker och svar på en hel massa frågor.

Utmanar varandra
I En clown till kaffet får vi följa med när Robert Gustavsson, Felix Herngren, Sven Melander, Anna Blomberg, Annika Andersson och Peter Magnusson möts utanför scenen för att umgås, diskutera, utmana varandra och lyfta upp skinande de skinande guldklimparna i varandras karriärer. Hur ser de själva på humor och den svenska humorskatten som de alla är en del av, och representerar hela olika grenar av?

Steve med Lloyden, brandchefen Greger, kåta Gun, Papi Raul och Hey Baberibas Kung Carl Gustaf är några av de karaktärer som dessa komiker har gjort odödliga. De har alla upplevt hur det är att möta folk på gatan som härmar dem – som kan deras repliker och manér.

Kassör i Ullared
Nu får vi lära känna dem bättre, till exempel journalisten Sven Melander som blev programledare och nu är mest känd som komiker och Annika Andersson som jobbade i kassan på Gekås i Ullared men som spelar revy för utsålda hus sedan många år tillbaka.

I varje avsnitt står en av de sex komikerna i centrum. Vem är han/hon och vilka insatser har gett den här personen en plats bland Sveriges främsta komiker? Det blir mycket glimtar från dennes karriär, blandat med snack, umgänge och en massa skratt tillsammans med de andra.

Tolkar varandras figurer
Veckans komiker får också utse en av de andra till ”clown till kaffet” som ska göra en tolkning av en av dennes karaktärer. I Felix avsnitt väljer han t.ex. ut en person som får göra en tolkning av hans klassiska karaktär Dan Bäckman. Det innebär att den personen får framträda med denna karaktär för de andra under middagen, och då ska försöka sig på konststycket att roa ett gäng med mycket luttrade komiker.

En clown till kaffet: Torsdag 23 januari, kl 21.00. Kanal 5

I Allas nr 9 (i affär 20 februari) kan ni läsa Agata Garpenlinds intervju med Anna Blomberg.


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…